Λουιζιάνα: Έδιωξαν 5χρονη από νηπιαγωγείο «επειδή είναι παιδί ομόφυλου ζευγαριού»

Louisiana child kicked out of class because parents are same-sex couple Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: ΕΡΑ
0

Ένα κοριτσάκι πέντε χρόνων εκδιώχθηκε από το νηπιαγωγείο θρησκευτικού σχολείου καθώς οι γονείς του ήταν ομόφυλο ζευγάρι

Η Έμιλι και η Τζένι Πάρκερ ενημερώθηκαν από τους αξιωματούχους του σχολείου Bible Baptist Academy το ΝτιΚουίνσι της Λουιζιάνα πως, βάσει της θρησκευτικής κατήχησης, οι σχέσεις μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου δεν συνάδουν με το εκπαιδευτικό δόγμα του σχολείου και πως θα έπρεπε βρουν νέο για την κόρη τους, Ζόι. 

«Κληθήκαμε στο γραφείο του διευθυντή για μια συνάντηση, μας ενημέρωσαν πως η Ζόι δεν μπορούσε να συνεχίσει να πηγαίνει στο σχολείο πλέον λόγω των επιλογών στον τρόπο ζωής μας» ανέφερε η 31χρονη Τζένιφερ Πάρκερ. 

Η 28χρονη σύζυγός της, Έμιλι συμπληρώνει πως η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μόλις δύο ημέρες πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς. 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αυτής, οι δύο τους ενημερώθηκαν πως, ως ίδρυμα με θρησκευτικό προσανατολισμό, το σχολείο διδάσκει στους μαθητές του πως ο γάμος συνάπτεται μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας

«Έχασε τον μπαμπά της, έχασε τη μαμά της και τώρα χάνει και το σχολείο που υπεραγαπάει» σημείωσε η Τζένι σε τοπικό μέσο. 

Η Ζόι πήγαινε παιδικό στο ίδιο σχολείο όπου, όπως λένε οι μαμάδες της, είχε κάνει πολλούς φίλους και είχε δασκάλους που συμπαθούσε. 

Σε ανακοίνωση του το σχολείο υποστηρίζει πως «δεσμεύεται στη διδασκαλία και τον τρόπο ζωής των Γραφών. Ως ίδρυμα Βαπτιστών, είμαστε αφοσιωμένοι να παράσχουμε ένα περιβάλλον που συνάδει με τις πεποιθήσεις μας. Όσον αφορά τις προσωπικές σχέσεις, θεωρούμε πως είτε πρόκειται για δεσμό είτε για γάμο, θα πρέπει να συνάπτεται μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας». 

Ο αποκλεισμός της μικρής Ζόι από το σχολείο προκάλεσε κύμα συμπαράστασης στην οικογένεια, αλλά και την ανταπόκριση νέων σχολείων που ζήτησαν για μαθήτριά τους την 5χρονη, υποσχόμενα να της δώσουν την αποδοχή που της στέρησε το τελευταίο της σχολείο.

Με πληροφορίες από Guardian 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ