Λετονία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τα σύνορα- Κλείνει ο σταθμός Πέντετσε

Λετονία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στα σύνορα με τη Ρωσία Facebook Twitter
Φωτ.: cgtn
0

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Λετονία στη μεθόριο με τη Ρωσία, μετά την ανακοίνωση Πούτιν για μερική επιστράτευση.

Η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, η οποία τίθεται σε ισχύ από αύριο Τετάρτη και θα έχει διάρκεια τριών μηνών, αφορά περιοχές στο ανατολικό τμήμα της χώρας, μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένων αεροδρομίων και σιδηροδρομικών σταθμών.

Το ειδικό καθεστώς προβλέπει πρόσθετους πόρους για την προστασία των συνόρων σε περίπτωση που πολλοί Ρώσοι προσπαθήσουν να εισέλθουν στη χώρα.

Η κυβέρνηση της Λετονίας αποφάσισε επίσης να κλείσει τον συνοριακό σταθμό Πέντετσε προκειμένου να περιορίσει τον αριθμό των Ρώσων που εισέρχονται στη χώρα ενώ δόθηκε και επιπλέον εντολή στη συνοριοφυλακή να ενισχύσει τις περιπολίες της στη μεθόριο με τη Ρωσία.

Το υπουργείο Εσωτερικών διαβεβαιώνει ότι επί του παρόντος η κατάσταση στα σύνορα Λετονίας-Ρωσίας παραμένει υπό έλεγχο.

Ωστόσο, στον απόηχο της μερικής επιστράτευσης που κήρυξε το Κρεμλίνο, έχει αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των Ρώσων που φεύγουν από τη χώρα τους.

Ως εκ τούτου, υποβόσκει ο κίνδυνος για απότομη αύξηση του αριθμού των παράτυπων μεταναστών, συμπληρώνει το λετονικό υπουργείο Εσωτερικών.

Η κυβέρνηση της Λετονίας έχει κηρύξει επίσης κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στη μεθόριο με τη Λευκορωσία από τον Αύγουστο του 2021, όταν χιλιάδες μετανάστες προσπάθησαν να περάσουν τα σύνορα.

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ