Ο Πύργος Ελέγχου «κοιμόταν» - Δε χτύπησε το ξυπνητήρι του εναέριου ελεγκτή

Λαμπεντούζα: Καθυστέρηση πτήσης λόγω απουσίας Πύργου Ελέγχου - Δε χτύπησε το ξυπνητήρι του εναέριου ελεγκτή Facebook Twitter
0

Ένα πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε το πρωι της Δευτέρας στο αεροδρόμιο της Λαμπεντούζα

Τον εναέριο ελεγκτή φέρεται να... πλάκωσε το πάπλωμα, με αποτέλεσμα ο πύργος ελέγχου να μη λειτουργεί, καθώς δεν υπήρχε δεύτερο άτομο στη βάρδια.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας La Sicilia,  ο πιλότος του αεροσκάφους της δανέζικης αεροπορικής εταιρείας Dat που συνδέει καθημερινά το νησί της Λαμπεντούσα με το Παλέρμο, αφού ολοκλήρωσε όλα τα απαραίτητα πρωτόκολλα, ζήτησε επαφή με τον πύργο ελέγχου για την άδεια απογείωσης. 

Ωστόσο, οι επανειλημμένες προσπάθειες επαφής, έμεναν αναπάντητες. Σ'εκείνο το σημείο και καθώς ήταν ανήμπορος να  κάνει κάτι περισσότερο, ο πιλότος έσβησε τους κινητήρες και ενημέρωσε τους επιβάτες πως θα υπήρχε καθυστέρηση. 

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο λόγος της μισάωρης καθυστέρησης ήταν ένα ξυπνητήρι που δε χτύπησε κι έτσι ο ελεγκτής βάρδιας δεν βρέθηκε εγκαίρως στο πόστο του. 

«Στα 42 χρόνια της καριέρας μου δε μου έχει συμβεί ποτέ κάτι ανάλογο» παραδέχτηκε ο πιλότος. 

Σημειώνεται πως το αεροδρόμιο της Λαμπεντούζα, λόγω μειωμένης κίνησης, κλείνει μετά την προσγείωση και του τελευταίου αεροσκάφους, με το προσωπικό βεβαίως πάντα σε ετοιμότητα για παν ενδεχόμενο. 

Με πληροφορίες από La Sicilia

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ