Λαβρόφ: «Δεν κάνει μεγάλη διαφορά» η ένταξη Φινλανδίας και Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

Λαβρόφ: «Δεν κάνει μεγάλη διαφορά» η ένταξη Φινλανδίας και Σουηδίας στο ΝΑΤΟ	Facebook Twitter
Φωτ.: ΕΡΑ
0

Η ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ είναι πιθανό «να μην κάνει μεγάλη διαφορά» εκτίμησε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ.

«Η Φινλανδία και η Σουηδία, καθώς και άλλες ουδέτερες χώρες, συμμετέχουν εδώ και πολλά χρόνια στις στρατιωτικές ασκήσεις του ΝΑΤΟ» σημείωσε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, εξηγώντας τα λεγόμενά του.

«Το ΝΑΤΟ υπολογίζει το έδαφός τους όταν σχεδιάζει στρατιωτική επέκταση προς ανατολάς» συνέχισε.

Πλέον, όπως κατέληξε, πρέπει να φανεί «πώς χρησιμοποιηθεί το έδαφός τους στην πράξη στο πλαίσιο της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας».

Οι σκανδιναβικές χώρες αποφάσισαν να αποχωριστούν την ουδέτερη στάση τους και να προσχωρήσουν στους «κόλπους» του ΝΑΤΟ.

Οι έως τώρα αντιδράσεις από πλευράς Μόσχας ήταν αρκετά εντονότερες – απ΄αυτή του Λαβρόφ – με τον ίδιο τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να τονίζει πως σε περίπτωση ένταξης θα πρέπει να υπάρξει αντίδραση από τη Ρωσία. Άλλοι αξιωματούχοι, δε, έχουν κάνει και αναφορές σε πυρηνικά.

«Η επέκταση των στρατιωτικών υποδομών στο έδαφός τους θα απαιτούσε την αντίδραση της Μόσχας» επεσήμανε, ειδικότερα ο Πούτιν.

Όσον αφορά στο ποια θα είναι η απάντηση της Ρωσίας, σημείωσε: «Θα δούμε τις απειλές που δημιουργούνται για μας. Προκαλούνται προβλήματα χωρίς λόγο. Θα αντιδράσουμε αναλόγως».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ