ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

«Κρεμάλα στον Μάικ Πενς»: Το Twitter μπλοκάρισε το trending της φράσης

«Κρεμάλα στον Μάικ Πενς»: Το Twitter μπλοκάρισε το trending της φράσης Facebook Twitter
getty
0

To Twitter σταμάτησε το trending της φράσης «Κρεμάστε τον Μάικ Πενς» το Σάββατο, που είχε αρχίσει να διαδίδεται στις αναρτήσεις των χρηστών της δημοφιλούς πλατφόρμας. 

Η διακοπή έγινε στον απόηχο της απόφασης του Twitter να αναστείλει μόνιμα τον λογαριασμό του Ντόναλντ Τραμπ, για να αποτραπεί περεταίρω υποκίνηση βίας. Η ιαχή ακούστηκε κατά την εισβολή στο Καπιτώλιο την Τετάρτη. Ο Jim Bourg, ένας φωτορεπόρτερ του Reuters, έγραψε στο Twitter πως άκουσε από τουλάχιστον τρεις διαφορετικούς διαδηλωτές ότι ήλπιζαν να βρουν τον αντιπρόεδρο Πενς και να τον κρεμάσουν ως προδότη από ένα δέντρο στο Capitol Hill. «Ήταν μία κοινή φράση που επαναλαμβανόταν. Πολλοί ακόμα μιλούσαν για το πώς ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ πρέπει να εκτελεστεί.»

Κατά την εισβολή έχασαν τη ζωή τους πέντε άτομα, ανάμεσά τους ένας αστυνομικός από επίθεση με πυροσβεστήρα και μία διαδηλώτρια από πυροβολισμό αστυνομικού. Πραγματοποιήθηκαν πολλές συλλήψεις, ανάμεσα στους συλληφθέντες και εκείνοι που έφεραν όπλα και εκρηκτικά στην Ουάσιγκτον.

Ο Πένς ήταν στο Καπιτώλιο τη στιγμή της εισβολής, για να προεδρεύσει της καταμέτρησης των αποτελεσμάτων των εκλεκτόρων που ο Τραμπ προσπάθησε να ανατρέψει, ισχυριζόμενος χωρίς αποδείξεις ότι η ήττα του από τον Τζο Μπάιντεν ήταν αποτέλεσμα νοθείας. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ έγραψε πολλές φορές στο Twitter ότι ο Πενς είχε την εξουσία να ανατρέψει τα αποτελέσματα, πράγμα που δεν έκανε. 

Το Σάββατο, εκπρόσωπος του Twitter δήλωσε πως η πλατφόρμα μπλόκαρε τη φράση και άλλες παραλλαγές της από το να καταγράφουν trending. «Θέλουμε τα trends να προωθούν υγιείς συζητήσεις στο Twitter. Αυτό σημαίνει πως κατά καιρούς ενδέχεται να εμποδίσουμε συγκεκριμένο περιεχόμενο», ανέφερε, προσθέτοντας πως υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες για τα trends και ότι «αν βρούμε χρήστες που τους παραβιάζουν, παίρνουμε μέτρα». 

Μετά την εισβολή στο Καπιτώλιο πληθαίνουν οι φωνές που ζητούν από τον Μάικ Πενς να επικαλεστεί την 25η τροπολογία για την απομάκρυνση του Ντόναλντ Τραμπ από την εξουσία. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε χθες το CNN, ο Μάικ Πενς δεν έχει αποκλείσει μια προσπάθεια να επικαλεστεί την 25η τροπολογία και θέλει να διατηρήσει αυτή την επιλογή σε περίπτωση που ο απερχόμενος πρόεδρος γίνει πιο ασταθής.

Δημοσίως ο απερχόμενος πρόεδρος δεν έχει κάνει κάποια δήλωση για να καταδικάσει τις απειλές για τη ζωή του Πενς στα social media. Την Κυριακή το NBC μετέδωσε πως Πενς και Τραμπ δεν έχουν μιλήσει από τις ταραχές και μετά. 

Με πληροφορίες από Guardian 

Διεθνή
0

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ