Κορωνοϊός: Νέο ρεκόρ στη Βρετανία με 122.186 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

Κορωνοϊός: Νέο ρεκόρ στη Βρετανία- 122.186 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο Facebook Twitter
AP
0

Η Βρετανία κατέγραψε άλλη μια μέρα με ρεκόρ κρουσμάτων του κορωνοϊού σήμερα την ώρα που οι νέες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ανελέητη πορεία της μετάλλαξης Όμικρον στο Λονδίνο.

Η ταχεία εξάπλωση της Όμικρον έχει οδηγήσει σε αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες επτά ημέρες, ειδικά στην βρετανική πρωτεύουσα.

Τα κυβερνητικά στοιχεία σημείωσαν 122.186 νέα κρούσματα σήμερα, από 119.789 την Πέμπτη, σηματοδοτώντας την τρίτη ημέρα που τα κρούσματα ξεπέρασαν τις 100.000.

Περίπου 1 στους 20 Λονδρέζους πιθανότατα είχε COVID-19 στις 16 Δεκεμβρίου και οι πρώτες εκτιμήσεις - οι οποίες θα μπορούσαν ακόμη να αναθεωρηθούν - υποδηλώνουν ότι ο αριθμός αυτός μπορεί να αυξήθηκε σε 1 στους 10 την Κυριακή, σύμφωνα με μοντέλα της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (ONS) την Παρασκευή.

Πολλές βιομηχανίες και δίκτυα μεταφορών παλεύουν με ελλείψεις προσωπικού καθώς οι εργαζόμενοι που νοσούν αυτοαπομονώνονται, ενώ τα νοσοκομεία στη Βρετανία έχουν προειδοποιήσει για τον κίνδυνο επιπτώσεων στην ασφάλεια των ασθενών.

Ωστόσο, ο Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος έχει στοιχηματίσει σημαντικό πολιτικό κεφάλαιο για τα Χριστούγεννα του 2021 -ότι δηλαδή, θα είναι «σημαντικά καλύτερα» από πέρυσι- την Τρίτη απέκλεισε το ενδεχόμενο νέων μέτρων.

«Υπάρχει μια αχτίδα ελπίδας για τα Χριστούγεννα... αλλά σίγουρα δεν είναι ακόμα στο σημείο που θα μπορούσαμε να υποβαθμίσουμε αυτή τη σοβαρή απειλή», δήλωσε στο BBC η Τζένι Χάρις, επικεφαλής της Υπηρεσίας Ασφάλειας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ