Κορωνοϊός - Φάουτσι: Πιθανή η τρίτη δόση εμβολίου σε συγκεκριμένες ευπαθείς ομάδες

Κορωνοϊός - Φάουτσι: Πιθανή η τρίτη δόση εμβολίου σε συγκεκριμένες ευπαθείς ομάδες Facebook Twitter
0

Στο ενδεχόμενο μίας αναμνηστικής δόσης εμβολίων κατά της covid-19 αναφέρθηκε σήμερα ο κορυφαίος λοιμωξιολόγος στις ΗΠΑ Άντονι Φάουτσι, σημειώνοντας πως αυτό θα αφορά σε Αμερικανούς που είναι ανοσοκατασταλμένοι

«Εκείνοι που είναι μεταμοσχευμένοι ασθενείς, που λαμβάνουν χημειοθεραπεία κατά του καρκίνου, που πάσχουν από αυτοάνοσες παθήσεις, που λαμβάνουν ανοσοκατασταλτικά σχήματα, αυτά είναι τα άτομα, τα οποία, εάν υπάρξει αναμνηστική τρίτη δόση, κάτι που θα μπορούσε πιθανόν να συμβεί, θα βρίσκονται μεταξύ των πρώτων στις ευπαθείς ομάδες», επισήμανε ο Φάουτσι, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Επικαλούμενος πρόσφατες μελέτες, οι οποίες δείχνουν πως θα μπορούσε να υπάρξει εξασθενημένη ανοσία μεταξύ των εμβολιασμένων, ο Φάουτσι είπε οι Αμερικανοί υγειονομικοί αξιωματούχοι επανεξετάζουν τα στοιχεία για να καθορίσουν πότε πιθανόν θα χρειαστούν αναμνηστικές δόσεις.

«Πρόκειται για μία δυναμική κατάσταση. Για μία εργασία σε εξέλιξη, εξελίσσεται όπως σε πολλές άλλες πτυχές της πανδημίας», τόνισε ο διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Μολυσματικών Ασθενειών των ΗΠΑ. «Πρέπει να κοιτάζεις τα δεδομένα», σημείωσε.

Ωστόσο, ο Φάουτσι έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τη συνεχή άνοδο του αριθμού τω κρουσμάτων στις ΗΠΑ. Μάλιστα, ανέφερε πως λόγω της μεταδοτικότητας της μετάλλαξης Δέλτα οι ειδικοί έχουν βάλει στο τραπέζι τη συνέχιση της τήρησης ορισμένων μέτρων προστασίας. Οι υγειονομικοί αξιωματούχοι, όπως δήλωσε την Κυριακή στο CNN, σκέφτονται να επαναφέρουν τη χρήση μάσκας, ακόμα και για τους εμβολιασμένους. «Το ενδεχόμενο εξετάζεται σοβαρά» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Άντονι Φάουτσι, σημειώνοντας παράλληλα ότι κάθε Πολιτεία θα μπορούσε να πάρει αποφάσεις με βάση τις οδηγίες των CDC.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ