Κόμπι Μπράιαντ: Αστυνομικός παραδέχθηκε πως κοινοποίησε εικόνες με τους νεκρούς της συντριβής - «Δεν μετανιώνω»

Κόμπι Μπράιαντ: Αστυνομικός παραδέχθηκε πως κοινοποίησε εικόνες με τους νεκρούς της συντριβής - «Δεν μετανιώνω» Facebook Twitter
Φωτ.: EPA/LARRY W. SMITH
0

Αστυνομικός παραδέχθηκε πως κοινοποίησε φωτογραφίες από το σημείο συντριβής του ελικοπτέρου που μετέφερε τον Κόμπι Μπράιαντ κι άλλα οκτώ άτομα, μεταξύ των οποίων και η κόρη του, κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του στη δίκη για την υπόθεση. 

Η Βανέσα Μπράιαντ κατέθεσε μήνυση σε βάρος πυροσβεστών και αστυνομικών που, όπως κατήγγειλε, είχε δείξει φρικτές φωτογραφίες του μακαρίτη συζύγου της και του παιδιού της σε άτομα που δεν σχετίζονται με την έρευνα.

Οι έως τώρα καταθέσεις φαίνεται πως την επιβεβαιώνουν καθώς σύζυγος πυροσβέστη, αλλά και ένας μπάρμαν παραδέχθηκαν πως είχαν δει τέτοιες εικόνες. Η μεν πρώτη, η οποία μάλιστα συγγενεύει με μία από τις επιβαίνουσες της μοιραίας πτήσης, είχε καταγγείλει πως πυροσβέστης έδειξε φωτογραφίες κατά τη διάρκεια τελετής βραβείων, ο δε δεύτερος επεσήμανε πως αστυνομικός που είχε δείξει υλικό – ακόμα και τους νεκρούς – στο μπαρ στο οποίο εργάζεται.

Την Παρασκευή ανέβηκε στο βήμα του μάρτυρα και ο βοηθός του σερίφη του Λος Άντζελες Νταγκ Τζόνσον, ο οποίος σημείωσε πως έλαβε εντολή να καταγράψει «ολόκληρη τη σκηνή», συμπεριλαμβανομένου της λήψης φωτογραφιών των πτωμάτων.

Ο Τζόνσον, ο οποίος ήταν από τους πρώτους αστυνομικούς που έφτασαν στο σημείο της συντριβής, τράβηξε συνολικά 25 φωτογραφίες στο προσωπικό του κινητό τηλέφωνο, γιατί δεν είχε εταιρικό, με το ένα τρίτο αυτών να είναι τα λείψανα.

Οι φωτογραφίες παρουσιάστηκαν στην αίθουσα και το περιεχόμενό τους ήταν ιδιαίτερα σκληρό.

Ο Τζόνσον ισχυρίστηκε πως είναι συνήθης τακτική να τραβάς κοντινές φωτογραφίες νεκρών και να τις στέλνεις σε συναδέλφους, αναφέροντας πως κατά τη διάρκεια της καριέρας του έχει λάβει και εκείνος πολλές τέτοιες, χωρίς να τιμωρηθεί ποτέ.

«Δεν έκανα τίποτα λάθος» είπε, συμπληρώνοντας πως δεν μετανιώνει και δεν θα έκανε τίποτα διαφορετικό.

Ο αστυνομικός έστειλε τις φωτογραφίες στο διοικητήριο αλλά και σε έναν «υπεύθυνο» της Πυροσβεστικής, τον οποίο δεν μπόρεσε να ταυτοποιήσει. Το άτομο αυτό δεν έχει κατονομαστεί από κανέναν μέχρι στιγμής, πράγμα που δημιουργεί ανησυχία ότι οι εικόνες μπορεί να κυκλοφορούν ακόμα.

Ο μάρτυρας ισχυρίστηκε πως διέγραψε το υλικό μόλις έφτασε στο σπίτι του, όπως και τη συνομιλία του με έναν αναπληρωτή στο διοικητήριο, με τον οποίο είχε μοιραστεί τις φωτογραφίες.

Η χήρα του Κόμπε Μπράιαντ δεν ήταν παρούσα στην αίθουσα την ώρα της κατάθεσης του αστυνομικού. Νωρίτερα είχε ακούσει, σοκαρισμένη, τη σύζυγο του πυροσβέστη να περιγράφει πώς ο συνάδελφός του έδειχνε τις εικόνες στο τραπέζι της εκδήλωσης και δήλωνε: «Δεν το πιστεύω ότι είδα το καμένο σώμα του Κόμπι και τώρα μπορώ να φάω».

Στη δεύτερη κατάθεση, αυτή του μπάρμαν, έφυγε από την αίθουσα δακρυσμένη όταν ο μάρτυρας ρωτήθηκε εάν είχε δει φωτογραφίες από το πτώμα της κόρης της, Τζιάνα.

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ