Κληρονόμος της Disney κάνει coming out ως transgender και επικρίνει αντι-ΛΟΑΤΚΙ νόμο της Φλόριντα

Κληρονόμος του Disney κάνει coming out ως trans και κατακρίνει τον αντι-ΛΟΑΤΚΙ νόμο της Φλόριντα Facebook Twitter
Φωτ.:LΑTimes
0

Kληρονόμος της περιουσίας της Disney, με το όνομα Charlee Corra Disney, έκανε coming out ως transgender, επικρίνοντας τον νόμο της Φλόριντα «Don't Say Gay».

Ο νόμος «Don’t Say Gay», απαγορεύει τη συζήτηση θεμάτων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας στα σχολεία. Όταν πέρασε από το νομοθετικό σώμα της Φλόριντα, η εταιρεία της Walt Disney βρέθηκε αντιμέτωπη με τεράστιες αντιδράσεις για την χλιαρή ανταπόκρισή της στο νομοσχέδιο και τις δωρεές της στους πολιτικούς που το προωθούσαν.

Η φιλανθρωπική οργάνωση για τα δικαιώματα των ατόμων ΛΟΑΤΚΙ+ Human Rights Campaign (HRC) αρνήθηκε τη δωρεά 5 εκατομμυρίων δολαρίων από την Disney, απαιτώντας «δράση με νόημα».

Ωστόσο, στο ετήσιο γκαλά του HRC στο Λος Άντζελες τον Μάρτιο, ένα άγνωστο πρόσωπο συμμετείχε στη συζήτηση για τον νόμο.

Το όνομα του προσώπου είναι Charlee, το παιδί του Roy P Disney, του ανιψιού του Walt Disney και της συζύγου του Sheri, που ανέβηκαν στη σκηνή για να ανακοινώσουν ότι η οικογένειά τους θα χαρίσει το ποσό των 500.000 δολ. σε δωρεές στο HRC.

Ο Roy είπε στους Washington Times ότι «Η γυναίκα μου, η Sheri, και εγώ είμαστε μέλη του HRC για περισσότερα από 20 χρόνια. Η ισότητα έχει μεγάλη σημασία για εμάς, ειδικά επειδή το παιδί μας, Charlee, είναι τρανς και περήφανο μέλος της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

»Ήμασταν συντετριμμένοι όταν ο γερουσιαστής Ron DeSantis υπέγραψε τον νόμο κατά των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων στη Φλόριντα. Ο αγώνας δεν έχει τελειώσει και είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μην συμβεί αυτό αλλού»

Μιλώντας στους LA Times, το 30χρονο τρανς άτομο που διδάσκει βιολογία και περιβαλλοντική επιστήμη σε γυμνάσιο είπε ότι είχε κάνει coming out στην οικογένεια και τους φίλους πριν από τέσσερα χρόνια, αλλά αποφάσισε να το κάνει και δημόσια, κατακρίνοντας τη νομοθεσία κατά των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων στις ΗΠΑ.

«Νιώθω ότι δεν κάνω πολλά για να βοηθήσω. Δεν καλώ γερουσιαστές ούτε αναλαμβάνω δράση. Ένιωσα ότι μπορούσα να κάνω περισσότερα. Είχα πολύ λίγα ανοιχτά gay πρότυπα και σίγουρα δεν είχα τρανς ή non binary πρότυπα τη ζωή μου. Δεν έβλεπα τον εαυτό μου να αντικατοπτρίζεται σε κανέναν και αυτό με έκανε να νιώθω ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με εμένα» είπε, θέλοντας να εμπνεύσει θάρρος και σε άλλα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

Με πληροφορίες τoυ PinkNews

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ