Κατέρρευσε οδογέφυρα στη Νορβηγία- Διασώθηκαν δύο οδηγοί

Κατέρρευσε γέφυρα στη Νορβηγία- Διασώθηκαν δύο οδηγοί Facebook Twitter
Φωτ. norway.postsen
0

Μια ξύλινη γέφυρα πάνω από το ποτάμι Gudbrandsdalslaagen στη νότια Νορβηγία κατέρρευσε νωρίς σήμερα, με αποτέλεσμα ένα αυτοκίνητο να βυθιστεί και ένα φορτηγό να κολλήσει σε ένα υπερυψωμένο τμήμα της.

Οι οδηγοί και των δύο οχημάτων διασώθηκαν και είναι καλά στην υγεία τους, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Η αστυνομία ειδοποιήθηκε λίγο μετά τις 7:30 π.μ. ότι η γέφυρα είχε καταρρεύσει την ώρα που την διέσχιζαν ένα φορτηγό και ένα αυτοκίνητο. Η αιτία της κατάρρευσης παραμένει άγνωστη.

Το αυτοκίνητο έπεσε στο ποτάμι ενώ το φορτηγό παρέμεινε στη γέφυρα σε σχεδόν κάθετη θέση.

Στην επιχείρηση διάσωσης συνέβαλε ένα ελικόπτερο, το οποίο ανέσυρε τον οδηγό του φορτηγού, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία. Ο οδηγός του αυτοκινήτου κατάφερε να βγει μόνος του από το όχημά του.

Η γέφυρα μήκους σχεδόν 150 μέτρων, που συνδέει τη δυτική όχθη του ποταμού Gudbrandsdalslaagen και το χωριό Tretten, ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2012.

«Είναι εντελώς εξωπραγματικό», δήλωσε ο δήμαρχος της περιοχής, Jon Halvor Midtmageli στην εφημερίδα Dabgladet. «Είναι μια αρκετά νέα γέφυρα. Είναι ολοσχερώς κατεστραμμένη, όλα έχουν πέσει», πρόσθεσε.

Η Νορβηγική Ομοσπονδία Αυτοκινήτων δήλωσε ότι η γέφυρα ελέγχθηκε το 2021, εγείροντας ανησυχία για την ασφάλεια τέτοιων γεφυρών.

«Εμείς που ταξιδεύουμε στους δρόμους πρέπει να είμαστε σε θέση να πιστεύουμε ότι οι γέφυρες είναι ασφαλείς για οδήγηση», είπε η εκπρόσωπος της ομοσπονδίας, Ingunn Handagard, στο νορβηγικό πρακτορείο ειδήσεων NTB.

Η Νορβηγική Διοίκηση Δημόσιων Οδών δήλωσε από την πλευρά της ότι θα ζητήσει να διεξαχθεί μια ανεξάρτητη έρευνα για τα αίτια της κατάρρευσης.

«Πρέπει να είναι ασφαλές να οδηγείς στους νορβηγικούς δρόμους. Γι' αυτό είναι σημαντικό να φτάσουμε στο βάθος αυτής της υπόθεσης», δήλωσε η επικεφαλής της διοίκησης, Ingrid Dahl Hovland.

Ο Atle Formo, που ζει δίπλα στη γέφυρα Tretten, είπε ότι άκουσε «έναν ήχο σαν δυνατό τρακάρισμα».

«Όλο το σπίτι έτρεμε. Σήκωνα τα στόρια στην κρεβατοκάμαρα και κοίταξα δεξιά τη γέφυρα που βρισκόταν στο ποτάμι», είπε στο νορβηγικό τηλεοπτικό δίκτυο TV2.

Μια παρόμοια κοντινή γέφυρα στο Sjoa στην κοιλάδα Gudbrand, επίσης κατασκευασμένη από πλαστικοποιημένη ξυλεία, κατέρρευσε το 2016. Ο οδηγός ενός φορτηγού που διέσχιζε τη γέφυρα την ώρα της κατάρρευσης τραυματίστηκε ελαφρά.

Μετά από αυτή την κατάρρευση, 11 παρόμοιες γέφυρες, συμπεριλαμβανομένης αυτής στο Tretten, έκλεισαν προσωρινά από τον κυβερνητικό φορέα που είναι υπεύθυνος για τις υποδομές της Νορβηγίας.

Η υπηρεσία ανέφερε για την κατάρρευση του 2016 ότι «η άμεση αιτία της κατάρρευσης της γέφυρας είναι ένας ελαττωματικός σύνδεσμος στο πλαίσιο της γέφυρας».

Με πληροφορίες του NTB/AP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα μυστικά πάρτι του Ιράν: Μια Ελληνίδα μιλά για τη διπλή ζωή των γυναικών και τα βαν της ηθικής αστυνομίας

Θέματα / Η διπλή ζωή των γυναικών στο Ιράν: Μια Ελληνίδα μιλά για τα μυστικά πάρτι και τα βαν της αστυνομίας ηθικής

Στη χώρα που απαγορεύει στις γυναίκες ακόμα και να τραγουδούν, η επανάσταση ξεκινά με χορό, ποτά κρυμμένα πίσω από βιβλιοθήκες και VPN για Facebook και Netflix.
ΠΑΝΟΣ ΣΑΚΚΑΣ
Νέος νόμος - «βόμβα» για τα μουσεία της Αγγλίας: Θα μπορούν να επιστρέφουν αντικείμενα συλλογών για «ηθικούς λόγους»

Διεθνή / Νέος νόμος - «βόμβα» για τα μουσεία της Αγγλίας: Θα μπορούν να επιστρέφουν αντικείμενα συλλογών για «ηθικούς λόγους»

Η διάταξη που αλλάζει το καθεστώς, αναμένεται να δρομολογήσει σημαντικές εξελίξεις για περιπτώσεις αξιώσεων επιστροφών, όπως τα Γλυπτά του Παρθενώνα
NEWSROOM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ