ΤΟ ΝΕΟ LIFO APP

Κατάληψη ελληνικών τάνκερ: Έδεσε στο λιμάνι του Μπαντάρ Αμπάς και το δεύτερο πλοίο

Κατάληψη ελληνικών τάνκερ: Έδεσε στο λιμάνι του Μπαντάρ Αμπάς και το δεύτερο πλοίο Facebook Twitter
0

Στο λιμάνι του Μπαντάρ Αμπάς έδεσε και το δεύτερο ελληνικό τάνκερ, το οποίο είναι υπό κατάληψη από τους Φρουρούς της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν.

Το Delta Poseidon έδεσε δίπλα στο Prudent Warrior, το οποίο είχε αγκυροβολήσει εκεί πριν από λίγες μέρες, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Το υπουργείο Ναυτιλίας ενημερώθηκε για τις εξελίξεις περί τις 10:45 και πλέον αναμένεται η επικοινωνία του πληρώματος με τις εταιρείες και - εν συνεχεία - η ενημέρωση των ελληνικών Αρχών.

Πιστεύεται πως το πλήρωμα, μεταξύ των οποίων είναι εννέα Έλληνες και ένας Κύπριος, θα αφεθεί ελεύθερο όταν γίνει μετάγγιση του φορτίου τους. 

 

Η Τεχεράνη, χθες, κάλεσε την Αθήνα να συνεργαστεί για την επίλυση της κρίσης, χωρίς την εμπλοκή της Ουάσινγκτον.

Στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ είχε καλέσει το Ιράν να απελευθερώσει άμεσα τα πλοία, τα πληρώματά τους και τα φορτία, καταδικάζοντας την κατάληψή τους. 

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, δήλωσε, ειδικότερα, ότι η Ουάσινγκτον στηρίζει την Ελλάδα απέναντι σε αυτή την «αδικαιολόγητη κατάληψη», γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση της Τεχεράνης. 

«Ο κ. Μπλίνκεν πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι έχει τελειώσει η εποχή κατά την οποία οι ΗΠΑ επέβαλαν μόνες τους κανόνες στον κόσμο», απάντησε ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών, Σαέντ Κατιμπζαντέχ και χαρακτήρισε την Ουάσινγκτον «τον μεγαλύτερο παράγοντα διατάραξης του ελεύθερου εμπορίου στον κόσμο».  

«Δυστυχώς, η ελληνική κυβέρνηση έδειξε ότι το να παίρνουν εντολές από τρίτους είναι πιο σημαντικό για εκείνους… Όμως εμείς πιστεύουμε ότι οι σχέσεις ανάμεσα στο Ιράν και στην Ελλάδα θα πρέπει να παραμείνουν καλοπροαίρετες», συμπλήρωσε, σύμφωνα με το Reuters. 

«Προτείνω στην ελληνική κυβέρνηση να ακολουθήσει τη νομική και δικαστική οδό αυτό το θέμα, χωρίς φανφάρες» πρόσθεσε ο Ιρανός αξιωματούχος και συμπλήρωσε ότι τα μέλη των πληρωμάτων των ελληνικών πλοίων είναι καλά στην υγεία τους.

Διεθνή
0

ΤΟ ΝΕΟ LIFO APP

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ