Ισπανία: Αντισυνταγματικό το lockdown του 2020 - «Λόγω περιστολής θεμελιωδών δικαιωμάτων»

Ισπανία: Αντισυνταγματικό το lockdown του 2020 - «Λόγω περιστολής θεμελιωδών δικαιωμάτων» Facebook Twitter
Το Συνταγματικό Δικαστήριο έκρινε αντισυνταγματικό το lockdown του 2020 - Φωτογραφία αρχείου: ΕΡΑ
0

Αντισυνταγματικό έκρινε σήμερα το σκληρό και σε πανεθνικό επίπεδο lockdown που επιβλήθηκε για την ανάσχεση διασποράς του κορωνοϊού το 2020, το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ισπανίας. 

Η απόφαση αυτή ανοίγει την πόρτα για προσφυγές επιστροφής χρημάτων από ανθρώπους στους οποίους είχε επιβληθεί πρόστιμο για παραβίαση των μέτρων. 

Ωστόσο, το δικαστήριο διευκρινίζει πως δεν θα δεχτεί προσφυγές από φυσικά ή νομικά πρόσωπα που θέλουν να μηνύσουν την κυβέρνηση αξιώνοντας αποζημιώσεις για τις απώλειες λόγω lockdown.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που επιβλήθηκε στις 14 Μαρτίου του 2020, επέτρεψε στην κυβέρνηση να αναστείλει προσωρινά τις πολιτικές ελευθερίες, περιορίζοντας σχεδόν όλους τους Ισπανούς στα σπίτια τους και σταματώντας τη λειτουργία όλων των βιομηχανιών πλην αυτών που παρήγαγαν είδη πρώτης ανάγκης.


Ωστόσο, όπως ανέφερε το Δικαστήριο σε ανακοίνωση του για την απόφαση (που ελήφθη με μικρή πλειοψηφία έξι έναντι πέντε), η έκτακτη ανάγκη που βίωνε η χώρα δεν νομιμοποιούσε τη συνταγματική στήριξη των περιορισμών που επιβλήθηκαν. 

Κι αυτό διότι οι περιορισμοί σηματοδοτούσαν την περιστολή θεμελιωδών δικαιωμάτων. 

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο ένα γουρούνι, ένα κουνέλι και πολλοί σκύλοι «ηρεμούν» τους αγχωμένους ταξιδιώτες

Διεθνή / Στο αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο ένα γουρούνι, ένα κουνέλι και πολλοί σκύλοι καθησυχάζουν τους αγχωμένους ταξιδιώτες

Το πρόγραμμα, γνωστό ως Wag Brigade, έκανε το ντεμπούτο του το 2013 και το αεροδρόμιο συνεργάστηκε με την Εταιρεία για την Πρόληψη της Κακοποίησης των Ζώων του Σαν Φρανσίσκο
NEWSROOM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ