ΗΠΑ: Υποψήφιος γερουσιαστής κατά των αμβλώσεων «πλήρωσε για την άμβλωση πρώην συντρόφου του»

Ο υποψήφιος γερουσιαστής Χέρσελ Γουόκερ Facebook Twitter
Φωτ: Facebook @Herschel Walker
0

Τις τελευταίες ημέρες, την πολιτεία της Τζόρτζια στις ΗΠΑ απασχολεί ένα όνομα: Χέρσελ Γουόκερ, ένας Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής.

Και η ενασχόληση δεν αφορά το γεγονός ότι ο φιλοτραμπικός πρώην παίκτης του αμερικανικού ποδοσφαίρου διεκδικεί τη θέση του γερουσιαστή, αλλά τη διπροσωπία του.

Δημοσίευμα του Daily Beast αποκάλυψε ότι ο Γουόκερ είχε πληρώσει για την άμβλωση πρώην συντρόφου του, ενώ ο ίδιος διατυμπανίζει πως τάσσεται κατά των αμβλώσεων, έχοντας αναγάγει το ζήτημα σε κεντρικό θέμα της προεκλογικής του εκστρατείας.

Ο Γουόκερ έχει ταχθεί πολλές φορές υπέρ της απαγόρευσης της άμβλωσης σε όλη τη χώρα, χωρίς καμία εξαίρεση. Το Daily Beast, ωστόσο, μετέδωσε ότι στο παρελθόν προέτρεψε πρώην σύντροφό του να κάνει άμβώση. Μάλιστα, το Μέσο διαβεβαιώνει ότι έχει στη διάθεσή του τη σχετική μαρτυρία, με την γυναίκα –που δεν κατονομάζεται, να έχει στα χέρια της ο αποδεικτικό της κατάθεσης των χρημάτων εκ μέρους του Χέρσελ Γουόκερ, μαζί με μια κάρτα όπου της ευχόταν «καλή ανάρρωση».

Μετά την αρχική αναφορά του Daily Beast, ο γιος του Γουόκερ, Κρίστιαν, κατηγόρησε μέσω twitter τον πατέρα του, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι αυτό που θέλει να δείχνει. 

«Δεν με νοιάζει κάποιος που έχει κακό παρελθόν και αναλαμβάνει την ευθύνη», έγραψε, «Αλλά πώς τολμάς και λες ψέματα και συμπεριφέρεσαι σαν να είσαι κάποιος «ηθικός, χριστιανός, ευθύς άνθρωπος».

Αρνείται τις κατηγορίες ο υποψήφιος γερουσιαστής

Από την πλευρά του, ο Χέρσελ Γουόκερ, διέψευσε τις κατηγορίες ότι πλήρωσε για άμβλωση, πριν από τουλάχιστον μία δεκαετία, κάνοντας λόγο για «ξεκάθαρο ψέμα».

«Αυτό είναι ένα ξεκάθαρο ψέμα – και το αρνούμαι με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο», ανέφερε σε δήλωση που αναρτήθηκε στο Twitter,

«Τώρα, χρησιμοποιούν μια ανώνυμη πηγή για να με συκοφαντήσουν περαιτέρω», πρόσθεσε. «Θα κάνουν τα πάντα για να κρατήσουν την εξουσία. Είναι αηδιαστική λασπολογία».

Με πληροφορίες CNN & Daily Beast

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ