ΗΠΑ: «O Βλαντιμίρ Πούτιν ετοιμάζεται για έναν πόλεμο μακράς διάρκειας στην Ουκρανία»

ΗΠΑ: «O Βλαντιμίρ Πούτιν ετοιμάζεται για έναν πόλεμο μακράς διάρκειας στην Ουκρανία» Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

O Βλαντιμίρ Πούτιν ετοιμάζεται για έναν πόλεμο μακράς διάρκειας στην Ουκρανία, προειδοποιεί η επικεφαλής των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών.

Και προτίθεται να το κάνει αυτό παρά τη νίκη στα ανατολικά της χώρας, όπως επισημαίνει.

Η προειδοποίηση αυτή έρχεται ενώ μαίνονται οι μάχες στα ανατολικά της χώρας, όπου η Ρωσία επιχειρεί να κερδίσει έδαφος.

Η Μόσχα ανασυγκρότησε τις δυνάμεις της στο Ντονμπάς μετά την αντίσταση των ουκρανικών δυνάμεων στο Κίεβο.

Αλλά παρόλα αυτά, οι δυνάμεις παραμένουν σε αδιέξοδο, επισημαίνει η Avril Haines, επικεφαλής των Υπηρεσιών Πληροφοριών των ΗΠΑ, σε ακρόαση την Τρίτη.

Διευκρίνισε δε, ότι ο Πούτιν επιμένει «να επιτύχει τους στόχους του στο Ντονμπάς αλλά ««αντιμετωπίζει μια αναντιστοιχία μεταξύ των φιλοδοξιών του και των σημερινών συμβατικών στρατιωτικών δυνατοτήτων της Ρωσίας».

Πρόσθεσε, ότι ο Ρώσος Πρόεδρος «πιθανόν» να υπολογίζει στην υποστήριξη των ΗΠΑ και της ΕΕ για την αποδυνάμωση της Ουκρανίας καθώς ο πληθωρισμός, οι ελλείψεις τροφίμων και οι τιμές της ενέργειας επιδεινώθηκαν.

Ωστόσο, ο Πούτιν θα μπορούσε να στραφεί σε πιο «δραστικά μέτρα» καθώς συνεχίζουν οι πολεμικές επιχειρήσεις, παρά το γεγονός ότι η Μόσχα θα χρησιμοποιούσε πυρηνικά όπλα μόνο αν ο Ρώσος Πρόεδρος θεωρούσε ότι υπήρχε «υπαρκτή απειλή» για τη Ρωσία.

Ο διευθυντής των Υπηρεσιών Πληροφοριών του υπουργείου Άμυνας, Scott Berrier, στην ίδια ακρόαση είπε ότι Ρώσοι και Ουκρανοί βρίσκονται σε αδιέξοδο.

Κατά τις τελευταίες εχθροπραξίες, η Ουκρανία ισχυρίστηκε ότι έχει ανακαταλάβει τέσσερις εγκαταστάσεις στην βορειοανατολική επαρχία του Χαρκόβου.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, είπε ότι οι επιτυχίες της χώρας ωθούσαν σταδιακά τις ρωσικές δυνάμεις εκτός Χαρκόβου, περιοχή που έχει πληγεί από βομβαρδισμούς από την αρχή της εισβολής.

Αλλά όπως είπε οι Ουκρανοί, «δεν θα πρέπει να δημιουργούν μία ατμόσφαιρα υπερβολικής πίεσης του ηθικού τους, καθώς οι νίκες αναμένονται σε εβδομαδιαία και καθημερινή βάση».
 

Με πληροφορίες του BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ