ΗΠΑ: Νέες κυρώσεις στη Ρωσία για την προσάρτηση ουκρανικών εδαφών - Σε 1.000 φυσικά και νομικά πρόσωπα

ΗΠΑ: Νέες κυρώσεις στη Ρωσία για την προσάρτηση ουκρανικών εδαφών - Σε 1.000 φυσικά και νομικά πρόσωπα Facebook Twitter
Φωτ.: ΕΡΑ
0

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν νέες κυρώσεις σε πάνω από 1.000 φυσικά και νομικά πρόσωπα που συνδέονται με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, μετά την υπογραφή διαταγμάτων από τον Ρώσο πρόεδρο που σηματοδοτούν την προσάρτηση κατεχόμενων ουκρανικών εδαφών στη Ρωσία

Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ κατονόμασε εκατοντάδες μέλη της ρωσικής νομοθετικής εξουσίας και αξιωματούχους της οικονομικής και στρατιωτικής ηγεσίας, μεταξύ των οποίων ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Ρωσίας και οικογένειες μελών του συμβουλίου ασφαλείας. 

Παράλληλα, το υπουργείο Εμπορίου πρόσθεσε ακόμη 57 εταιρείες στη λίστα όσων παραβιάζουν τους κανόνες ελέγχου εξαγωγών, ενώ το υπουργείο Εξωτερικών πρόσθεσε ακόμη 900 άτομα στον κατάλογο περιορισμού βίζας. 

«Ουδόλως μην αμφιβάλεις: Οι ενέργειες αυτές δεν έχουν καμία νομιμότητα» διεμήνυσε ο Αμερικανός πρόεδρος στον Ρώσο ομόλογό του, προσθέτοντας πως τα νέα οικονομικά μέτρα θα έχουν επιπτώσεις σε άτομα και εταιρείες εντός και εκτός Ρωσίας που «παράσχουν πολιτική ή οικονομική στήριξη στις παράνομες απόπειρες αλλαγής καθεστώτος των ουκρανικών εδαφών». 

«Ανυπομονώ να υπογράψω νομοθεσία από το Κογκρέσο που θα παράσχει περαιτέρω 12 δισ. δολάρια σε στήριξη της Ουκρανίας» πρόσθεσε ο ίδιος. 

Ηνωμένες Πολιτείες και Ευρωπαϊκή Ένωση επιτείνουν τις κυρώσεις τους κατά της Ρωσίας, μετά την ανακοίνωση προ ημερών μερικής επιστράτευσης περί των 300.000 εφέδρων στο μέτωπο της Ουκρανίας. 

Με πληροφορίες από ΑΡ 
 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ