ΗΠΑ: Γυναίκες καλούν σε σεξουαλική απεργία μετά την απόφαση για τις αμβλώσεις

ΗΠΑ: Γυναίκες καλούν σε σεξουαλική απεργία μετά την απόφαση για τις αμβλώσεις Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images.
0

Γυναίκες στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αρχίσει να καλούν σε σεξουαλική απεργία (sex strike) από τους άνδρες σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου να ανατρέψει την απόφαση-ορόσημο Roe v Wade και να καταργήσει το συνταγματικό δικαίωμα στην άμβλωση.

Εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων συνεχίστηκαν και μέσα στο Σαββατοκύριακο διαδηλώσεις από πολίτες που αντιτίθενται στην ανατροπή της απόφασης. Οι αμβλώσεις αναμένεται να απαγορευτούν σχεδόν αμέσως σε 13 αμερικανικές πολιτείες. 

Ο λέξη «αποχή» (abstinence) βρέθηκε ψηλά στις τάσεις του Twitter τις προηγούμενες μέρες με πολλές γυναίκες πλέον να τάσσονται ανοιχτά υπέρ μιας σεξουαλικής απεργίας καθώς και η φράση «σεξουαλική απεργία» (sex strike) άρχισε να τρεντάρει. Μέσα στο Σαββατοκύριακο υπήρξαν σχεδόν 30.000 tweets που καλούσαν σε μια πανεθνική σεξουαλική απεργία. 

«Θέλω να βρω ανθρώπους που συντονίζουν μια μαζική σεξουαλική απεργία. Αυτή είναι η δύναμή μας», έγραψε μια γυναίκα. «Οι γυναίκες έχουν δύναμη. Όχι άλλο σεξ έως ότου το δικαίωμα στην άμβλωση γίνει ομοσπονδιακός νόμος», πρόσθεσε. 

Ορισμένοι άλλοι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης κοινοποιούν μια εικόνα γράφει: «#SexStrike. Αν μας αρνούνται τις επιλογές, το ίδιο ισχύει και για τις δικές σου». 

«Γιατί να μην το κόψουμε αν πάντα ανησυχούμε ότι δε θα βάλουν προφυλακτικό», αναρωτιέται η 22χρονη Κάρολιν Χίλεϊ μιλώντας στη New York Post. «Αν δεν μπορούμε να βγούμε με ασφάλεια και να κάνουμε σεξ και να ξέρουμε ότι θα έχουμε επιλογή μετά από αυτό, τότε γιατί να το κάνουμε», συνεχίζει. 

Με πληροφορίες από Mirror και Daily Mail

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ