Ιερουσαλήμ: Συγκρούσεις Παλαιστινίων με την αστυνομία του Ισραήλ - Πάνω από 150 τραυματίες

Ιερουσαλήμ: Συγκρούσεις Παλαιστινίων με την αστυνομία του Ισραήλ - Πάνω από 150 τραυματίες Facebook Twitter
Φωτ.: ABED AL HASHLAMOUN/EPA
0

Τουλάχιστον 152 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις με την ισραηλινή αστυνομία στην περιοχή του τζαμιού Αλ Άκσα της Ιερουσαλήμ, ανακοίνωσε η Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος.

Οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας είναι σε κατάσταση συναγερμού και υπάρχουν φόβοι για έξαρση των επεισοδίων βίας μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων

Σε ανακοίνωσή της, η αστυνομία του Ισραήλ υποστήριξε πως εκατοντάδες Παλαιστίνιοι πέταξαν κροτίδες και πέτρες στις δυνάμεις τους και προς την κοντινή εβραϊκή περιοχή προσευχής του Δυτικού Τείχους στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ. 

Η αστυνομία μπήκε μέσα στην περιοχή του τεμένους για να «απωθήσει το πλήθος και να βοηθήσει τους πιστούς να φύγουν με ασφάλεια», σημειώνεται στην ανακοίνωση. Από τα επεισόδια, τραυματίστηκαν τρεις ένστολοι. 

Έχουν γίνει περισσότερες από 80 συλλήψεις Παλαιστινίων, είπε ο διευθυντής του Αλ Άκσα. 

Το υπουργείο Εξωτερικών της Παλαιστίνης επεσήμανε πως θεωρεί «το Ισραήλ τον μοναδικό υπεύθυνο για αυτό το έγκλημα και  τις επιπτώσεις του». 

«Χρειάζεται άμεση παρέμβαση της διεθνούς κοινότητας για να σταματήσει η ισραηλινή επίθεση εναντίον του τζαμιού Αλ Άκσα και να αποτραπεί η κλιμάκωση της κατάστασης» δήλωσε ο Ναμπίλ Αμπού Ρουντέινε, εκπρόσωπος του Παλαιστινίου Προέδρου Μαχμούντ Αμπάς. 

Παράλληλα, η Χαμάς, η παλαιστινιακή ισλαμιστική ομάδα που ελέγχει τη Γάζα, προανήγγειλε αντίποινα, επισημαίνοντας πως είναι το Ισραήλ αυτό που φέρει την ευθύνη για τις επιπτώσεις των πράξεών του.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ