Η Τζέσικα Τσαστέιν σηκώνει το μεσαίο δάχτυλο κι εύχεται: «Χρόνια πολλά από'μένα και τα αναπαραγωγικά μου δικαιώματα»

Η Τζέσικα Τσαστέιν σηκώνει το μεσαίο δάχτυλο κι εύχεται: «Χρόνια πολλά από'μένα και τα αναπαραγωγικά μου δικαιώματα» Facebook Twitter
Φωτ.: Instagram
0

Ανήμερα της 4ης Ιουλίου, η Τζέσικα Τσαστέιν, η φετινή νικήτρια του Όσκαρ Α'γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία «Τα Μάτια της Τάμι Φέι» (The Eyes of Tammy Faye), βρήκε τρόπο να εκφράσει τη δυσφορία της για τις τελευταίες εξελίξεις με τις αμβλώσεις στις ΗΠΑ

Σε ανάρτησή της στο Instagram η 45χρονη, φαίνεται να υψώνει τα μεσαία δάχτυλα των δύο της χεριών, ευχόμενη στη λεζάντα «Καλή Ημέρα "Ανεξαρτησίας" από εμένα και τα αναπαραγωγικά μου δικαιώματα». 

Η ίδια, προφανώς κάθε άλλο παρά τυχαία, έβαλε τη λέξη Ανεξαρτησία εντός εισαγωγικών.

Η Τσαστέιν είναι μία από τις διασημότητες, άνδρες και γυναίκες στις ΗΠΑ, που εκφράζουν την αντίθεσή τους στην απόφαση για την απαγόρευση των αμβλώσεων. 

Στις 24 Ιουνίου το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε την απόφαση Roe v. Wade, την Παρασκευή, ανατρέποντας το συνταγματικό δικαίωμα στην άμβλωση μετά από σχεδόν 50 χρόνια, σε μια απόφαση-ορόσημο που αναμένεται να αλλάξει άρδην την αμερικανική ζωή, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι NYTimes.

Η απόφαση Ρόου κατά Γουέιντ αναγνώριζε το δικαίωμα στην ιδιωτικότητα βάσει του Συντάγματος των ΗΠΑ που προστατεύει τη δυνατότητα της γυναίκας να τερματίσει την εγκυμοσύνη της.

Πλέον, οι γυναίκες που θα θέλουν να τερματίσουν την εγκυμοσύνη τους, θα πρέπει να ταξιδεύουν σε πολιτεία όπου η άμβλωση παραμένει νόμιμη ή να παραγγείλουν μέσω Διαδικτύου χάπια έκτρωσης. Κάτι που για πολλές, με οικονομική δυσχέρεια ή μετανάστριες χωρίς έγγραφα, θα είναι ανέφικτο.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ