Η στιγμή που πυροσβέστες στη Βολιβία σώζουν πληγωμένο μυρμηγκοφάγο εν μέσω πυρκαγιάς

Η στιγμή που πυροσβέστες στη Βολιβία σώζουν πληγωμένο μυρμηγκοφάγο εν μέσω πυρκαγιάς Facebook Twitter
0

Πυροσβέστες στη Βολιβία διέσωσαν έναν μυρμηγκοφάγο στη διάρκεια κατάσβεσης μιας μεγάλης πυρκαγιάς, που σαρώνει εδώ και μέρες προστατευόμενες περιοχές στα ανατολικά της χώρας.

Το ζώο βρέθηκε τραυματισμένο από την φωτιά στην προστατευόμενη περιοχή της λίμνης Sucuará, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα και μεταφέρθηκε σε κτηνιατρείο για ιατρική περίθαλψη.

«Πέσαμε πάνω σε αυτό το ζώο», δήλωσε ο πυροσβέστης Victor Hugo Sanchez. «Ήταν βαριά τραυματισμένο και πληγωμένο, οπότε το φέραμε στην πόλη για να το περιποιηθούν αυτοί οι καλοί άνθρωποι».

Οι πυρκαγιές, που μαίνονταν κατά τη διάρκεια της νύχτας, έκανα στάχτη περίπου 140 στρέμματα γης σε τρεις διαφορετικές προστατευόμενες περιοχές, ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Σε πλάνα, που τράβηξαν πυροσβέστες της Σάντα Κρουζ, φαίνεται το αχανές καμένο έδαφος στη λίμνη Sucuará.

Οι ετήσιες δασικές πυρκαγιές στη Βολιβία έχουν ενταθεί τα τελευταία χρόνια, με εκατομμύρια στρέμματα γης να έχουν γίνει στάχτη, ενώ μόνο τους πρώτους δέκα μήνες του 2021, σύμφωνα με αξιωματούχους, κάηκε έκταση διπλάσια της Τζαμάικα.

Οι προστατευόμενες περιοχές της Βολιβίας φιλοξενούν την απομονωμένη κοινότητα των ιθαγενών Ayoreo, καθώς και πούμα, μυρμηγκοφάγους, μαϊμούδες και αμέτρητα είδη φυτών, ζώων και πουλιών.

Με πληροφορίες από ABC, Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ