Η Νέα Καληδονία απορρίπτει ξανά την πλήρη ανεξαρτησία της από τη Γαλλία

Η Νέα Καληδονία απορρίπτει ξανά την πλήρη ανεξαρτησία της από τη Γαλλία Facebook Twitter
Η Νέα Καληδονία απορρίπτει ξανά την πλήρη ανεξαρτησία από τη Γαλλία
0

Το 53,26% των ψήφων στη Νέα Καληδονία απέρριψαν το ενδεχόμενο της πλήρους ανεξαρτησίας από την Γαλλία στο δεύτερο δημοψήφισμα, που διεξήχθη.

Ωστόσο, σε αυτό το δημοψήφισμα σημειώθηκε μείωση άνω των τριών μονάδων σε σχέση με την ψηφοφορία του 2018, σύμφωνα με τα οριστικά αποτελέσματα.

Οι οπαδοί της ανεξαρτησίας εξασφάλισαν το 46,74% των ψήφων σε αυτή την ψηφοφορία που σημαδεύτηκε επίσης από ιστορική συμμετοχή. Ποσοστό 85,64% του πληθυσμού ψήφισε, καταγράφοντας αύξηση 4,5 μονάδων.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν εξέφρασε «ένα βαθύ αίσθημα ευγνωμοσύνης» για τη νίκη του «Όχι» στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Νέας Καληδονίας.

«Οι ψηφοφόροι εκφράστηκαν. Επιβεβαίωσαν πλειοψηφικά την επιθυμία τους να παραμείνει η Νέα Καληδονία στη Γαλλία. Ως αρχηγός του κράτους, υποδέχομαι αυτό το σήμα εμπιστοσύνης στη Γαλλική Δημοκρατία με ένα βαθύ αίσθημα ευγνωμοσύνης», ανάφερε σε τηλεοπτικό διάγγελμα από το προεδρικό μέγαρο.

Η Γαλλία διεκδίκησε για πρώτη φορά την περιοχή των 270.000 ανθρώπων, το 1853.

Με πληροφορίες του Reuters/BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Πολωνία πιέζει τη Γερμανία για πολεμικές αποζημιώσεις 1,3 τρισεκατομμυρίων ευρώ

Διεθνή / Η Πολωνία πιέζει τη Γερμανία για πολεμικές αποζημιώσεις 1,3 τρισ. ευρώ για τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

Τη Δευτέρα επιδόθηκε ρηματική διακοίνωση από την Πολωνία στη Γερμανία για πολεμικές αποζημιώσεις. Η συνέχεια διαδραματίστηκε στη Βαρσοβία με την Αν. Μπέρμποκ να επαναλαμβάνει «nein»
NEWSROOM

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ