Η Μπόκο Χαράμ εξαφανίζει περιοχές της Νιγηρίας από τον χάρτη

Η Μπόκο Χαράμ εξαφανίζει περιοχές της Νιγηρίας από τον χάρτη Facebook Twitter
H Ντορόν Μπάγκα.
0

Δορυφορικές φωτογραφίες πόλεων στη Νιγηρία, που δέχθηκαν επίθεση από τη Μπόκο Χαράμ, έδωσε στη δημοσιότητα η Διεθνής Αμνηστία, αποκαλύπτοντας το μέγεθος της καταστροφής, το οποίο επίσης υποδηλώνει και τον μεγάλο αριθμό των νεκρών.

Η οργάνωση επικαλείται μαρτυρίες που αναφέρουν ότι οι ένοπλοι σκοτώνουν αδιακρίτως. Σύμφωνα με ανώνυμο αυτόπτη μάρτυρα, σκότωσαν μέχρι και μία γυναίκα την ώρα που γεννούσε. «Το μισό σώμα του βρέφους είχε βγει από το σώμα της όταν τη σκότωσαν», περιγράφει.

Οι εικόνες δείχνουν την καταστροφή περίπου 3.700 κτισμάτων στις πόλεις Μπάγκα και Ντορόν Μπάγκα. Αναφορές κάνουν λόγο για περίπου 2.000 νεκρούς, αν και η κυβέρνηση της Νιγηρίας απορρίπτει αυτόν τον αριθμό και κάνει λόγο για 150.

«Οι λεπτομερείς εικόνες δείχνουν ερήμωση καταστροφικών διαστάσεων στις δύο πόλεις, η μία εκ των οποίων σχεδόν εξαφανίστηκε από τον χάρτη σε διάστημα μόλις τεσσάρων ημερών» δήλωσε ο Daniel Eyre, ερευνητής της Διεθνούς Αμνηστίας.

Η Μπόκο Χαράμ εξαφανίζει περιοχές της Νιγηρίας από τον χάρτη Facebook Twitter
H Μπάγκα.

Η Διεθνής Αμνηστία τονίζει ότι οι επιθέσεις στις γειτονικές πόλεις Μπάγκα και Ντορόν Μπάγκα ήταν οι μεγαλύτερες και πιο αιματηρές της Μπόκο Χαράμ.

Η Νιγηρία βιώνει έξαρση της βίας που συνδέεται με την ισλαμιστική οργάνωση, η οποία φέρεται να βρίσκεται πίσω και από επιθέσεις αυτοκτονίας με δράστες μικρά παιδιά

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ