Η Μελίντα Γκέιτς μιλά για το διαζύγιο: «Υπήρχε θλίψη αλλά μας βοήθησε η φιλανθρωπία»

Η Μελίντα Γκέιτς μιλά για το διαζύγιο: «Υπήρχε θλίψη αλλά μάς βοήθησε η φιλανθρωπία» Facebook Twitter
Φωτ: Jeff Vinnick/Allsport/Getty Images
0

Η Μελίντα Γκέιτς ισχυρίστηκε ότι η «φιλανθρωπία» της ίδιας και του πρώην συζύγου της, Μπιλ Γκέιτς, τους βοήθησε να ξεπεράσουν το διαζύγιο, αφού «εξομάλυνε» τα πράγματα στις «δύσκολες» πτυχές του χωρισμού τους.

Η 58χρονη επιστήμονας έχει αφιερώσει μεγάλο μέρος της ζωής της σε φιλανθρωπικές δράσεις, και τώρα, αποκάλυψε ότι η φιλανθρωπία την βοήθησε να ξεπεράσει τον χωρισμό από τον 66χρονο δισεκατομμυριούχο πρώην σύζυγό της και ιδρυτή της Microsoft. 

Η Μελίντα Γκέιτς μιλά για το διαζύγιο: «Υπήρχε θλίψη αλλά μάς βοήθησε η φιλανθρωπία» Facebook Twitter
Ο Bill με την Melinda έχουν αποκτήσει τρία παιδιά- την Τζένιφερ, 25, τον Ρόρι, 23, και τη Φίμπι, 19 ετών. Φωτ: melindafrenchgates/Instagram

Η Μελίντα μίλησε στο Good Morning America πρόσφατα για τις θετικές πλευρές της φιλανθρωπίας και πώς την βοήθησε μετά το τέλος της σχέσης της, στο πλαίσιο της προώθησης ενός MasterClass για «τον αντίκτυπο της γενναιοδωρίας».

Σε αυτό, η Μελίντα μιλά για «αναστοχασμό των αξιών» και την «επανεξέταση των πιστεύω», ώστε να μπορέσει κάποιος να «αναπτύξει ένα εξατομικευμένο πλαίσιο για φιλανθρωπική προσφορά».

Μετά το διαζύγιο, Μελίντα και Μπιλ Γκέιτς φέρεται να μοίρασαν την κοινή περιουσία των 130 δισ. δολαρίων, οπότε είναι προφανώς πιο εύκολο για την ίδια να προσφέρει συγκριτικά με τον μέσο άνθρωπο- ωστόσο επέμεινε ότι ακόμη και όσοι δεν έχουν πολλά χρήματα, μπορούν να χρησιμοποιήσουν το «χρόνο, τη φωνή και την εμπειρία» τους για να βοηθήσουν άλλους.

Αν και αναγνωρίζει ότι δεν είναι όλοι σε οικονομική θέση να δώσουν χρήματα, εξήγησε ότι υπάρχουν «τόσα πολλά» πέρα από δωρεές, σημειώνοντας πως η προσφορά είναι ένας τρόπος με τον οποίο μπορεί να «σχηματιστεί μια κοινότητα», αφού «η φιλανθρωπία φέρνει τους ανθρώπους κοντά». 

«Έχετε τόσα πολλά να δώσετε εκτός από χρήματα, έχετε το χρόνο σας, έχετε τη φωνή σας, έχετε την εμπειρία σας. Υπάρχουν τόσοι πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορούμε να προσφέρουμε», επέμεινε. 

Η Μελίντα Γκέιτς μιλά για το διαζύγιο: «Υπήρχε θλίψη αλλά μάς βοήθησε η φιλανθρωπία» Facebook Twitter
Μετά το διαζύγιo, μοίρασαν την κοινή περιουσία των 130 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Φωτ: Getty Images

Με τον Μπιλ, που παντρεύτηκαν το 1994 και ήταν μαζί για 27 χρόνια πριν ανακοινώσουν ότι ο γάμος τους έληξε τον Μάιο του 2021, ίδρυσαν το Bill & Melinda Gates Foundation το 2000. Η ίδια εξήγησε πως η εργασία στον οργανισμό, εν μέσω διαζυγίου, τους «κράτησε μαζί».

«Η φιλανθρωπία μάς έβγαλε τον καλύτερο εαυτό μας, ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές στο παρασκήνιο», είπε. «Δουλεύαμε τις λεπτομέρειες του διαζυγίου και υπήρχε θλίψη, αλλά εμφανιζόμασταν και οι δύο στο ίδρυμα. Νομίζω ότι αυτό μας κράτησε ενωμένους κατά τη διάρκεια εκείνης της περιόδου, και από τότε, τα πράγματα εξομαλύνθηκαν».

Η Μελίντα Γκέιτς ξεκίνησε τη σταδιοδρομία της κάνοντας μαθήματα σε παιδιά, αλλά στη συνέχεια έγινε υπεύθυνη μάρκετινγκ στη Microsoft.

Αργότερα προήχθη σε γενική διευθύντρια προϊόντων πληροφοριών μέχρι το 1996, όταν έφυγε από την εταιρεία για να επικεντρωθεί στη δημιουργία οικογένειας.

Γνώρισε τον Μπιλ Γκέιτς σε μια εμπορική έκθεση στη Νέα Υόρκη. Το ζευγάρι παντρεύτηκε το 1994 και ήταν μαζί για 27 χρόνια πριν ανακοινώσουν το διαζύγιό τους τον Μάιο του 2021. Απέκτησαν τρία παιδιά- την Τζένιφερ, 25, τον Ρόρι, 23, και τη Φίμπι, 19 ετών.

Μέχρι το 2014, είχαν δωρίσει περίπου 28 δισ. δολάρια από την προσωπική τους περιουσία στο Bill & Melinda Gates Foundation, που το 2020 έγινε το δεύτερο μεγαλύτερο φιλανθρωπικό ίδρυμα στον κόσμο.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Πολωνία πιέζει τη Γερμανία για πολεμικές αποζημιώσεις 1,3 τρισεκατομμυρίων ευρώ

Διεθνή / Η Πολωνία πιέζει τη Γερμανία για πολεμικές αποζημιώσεις 1,3 τρισ. ευρώ για τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

Τη Δευτέρα επιδόθηκε ρηματική διακοίνωση από την Πολωνία στη Γερμανία για πολεμικές αποζημιώσεις. Η συνέχεια διαδραματίστηκε στη Βαρσοβία με την Αν. Μπέρμποκ να επαναλαμβάνει «nein»
NEWSROOM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ