Η κυβέρνηση της Νέας Νότιας Ουαλίας επιστρέφει στους Αβορίγινες νησί στο λιμάνι του Σίδνεϊ

Η κυβέρνηση της Νέας Νότιας Ουαλίας επιστρέφει στους Αβορίγινες νησί στο λιμάνι του Σίδνεϊ Facebook Twitter
Η μικρή νήσος Me-mel
0

Στους Αβορίγινες επιστρέφει ένα νησάκι στο λιμάνι του Σίδνεϊ καθώς η κυβέρνηση της Νέας Νότιας Ουαλίας δεσμεύτηκε για κονδύλι 43 εκατ. δολ. για τον καθαρισμό και την αποκατάστασή του. 

Η μεταφορά του Me-mel ή Νησί της Κατσίκας (Goat Island) στους διαχρονικούς ιδιοκτήτες του είναι «προσωπική προτεραιότητα» σημείωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Ντόμινικ Περοτέ. 

«Μεγάλο μέρος της δέσμευσής μου διασφαλίζει την αποκατάσταση του νησιού προτού αποδοθεί στην κοινότητα των Αβορίγινων» διαβεβαιώνει στην ανακοίνωσή του. 

Το κονδύλι θα συμβάλλει στην αποκατάσταση των κτηρίων και των κυματοθραυστών, την καλύτερη πρόσβαση σε αποβάθρες, την αναβάθμιση υπηρεσιών και την απομάκρυνση σκουπιδιών και ρύπων τα επόμενα τέσσερα χρόνια. 

«Το Me-mel είναι ιδιαίτερης σημασίας για τους Αβορίγινες, ακόμη και για την ιστορία Boora Birra, όπου το μεγάλο πνεύμα του χελιού δημιούργησε τα υδάτινα ρεύματα που σήμερα είναι γνωστά ως το λιμάνι του Σίδνεϊ» ανέφερε ο υπουργός Υποθέσεων Αβορίγινων, Μπεν Φράνκλιν, που ενημέρωσε πως η επιτροπή που θα είναι επιφορτισμένη με τα της αποκατάστασης και μεταφοράς του νησιού, θα αποτελείται από εκπροσώπους των Αβορίγινων και της κυβέρνησης της Νέας Νότιας Ουαλίας. 

«Το Me-mel είναι μια ευκαιρία να ειπωθεί η αλήθεια. Είναι ευκαιρία αναγνώρισης του παρελθόντος και ξεκλειδώματος του μέλλοντος» σημείωσε η υποδιευθύντρια του τοπικού συμβουλίου Αβορίγινων, Ιβόν Γουέλντον. 

Το νησί είναι καταχωρημένο στο Μητρώο κρατικής κληρονομιάς της πολιτείας και διαθέτει σημαντική ιστορική, περιβαλλοντική και πολιτιστική αξία. 

Η κυβέρνηση της Νέας Νότιας Ουαλίας θα εξακολουθήσει να διαχειρίζεται το Me-mel έως ότου ολοκληρωθεί η μεταβίβαση και αποκατασταθεί η δημόσια πρόσβαση στο νησί. 

Η κυβέρνηση της Νέας Νότιας Ουαλίας επιστρέφει στους Αβορίγινες νησί στο λιμάνι του Σίδνεϊ Facebook Twitter

Με πληροφορίες από Guardian. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ