Η ηθοποιός Γιασμίν Φίνεϊ θέλει να γίνει το πρώτο τρανς κορίτσι του Μποντ

Η Γιασμίν Φίνεϊ θέλει να γίνει το πρώτο τρανς κορίτσι του Μποντ Facebook Twitter
Φωτ.: Instagram
0

Η πρωταγωνίστρια του Heartstopper και του Doctor Who, Γιασμίν Φίνεϊ στρέφει το βλέμμα της προς ένα άλλο μεγάλο franchise: τον Τζέιμς Μποντ.

Σε συνέντευξή της στη Mirror, η 18χρονη Φίνεϊ είπε ότι «θα ήθελε πολύ να είναι το τρανς κορίτσι του Μποντ, ή απλά ένα κορίτσι του Μποντ γενικά. Λατρεύω τον Τζέιμς Μποντ».

«Κάθε φορά που παρακολουθώ μια ταινία Μποντ, σκέφτομαι ότι θα μου άρεσε να είμαι αυτό το κουλ, σέξι κορίτσι του Μποντ, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει».

Η Φίνεϊ είπε ότι έμπνευσή της αποτέλεσε η τρανς ηθοποιός Caroline Cossey, η οποία εμφανίστηκε στην ταινία του Μποντ, «Για τα μάτια σου μόνο» το 1981.

Μετά την κυκλοφορία της ταινίας, έγινε γνωστό ότι η Cossey είναι τρανς. Η ίδια είχε πει ότι η εμπειρία της αυτή την οδήγησε σε απόπειρα αυτοκτονίας. «Βαρέθηκα να ντρέπομαι για κάτι που δεν είχα ποτέ τον έλεγχο»  είχε πει τότε.

Συνέχισε να πολεμά τη βρετανική κυβέρνηση για τα δικαιώματα των τρανς και έγινε το πρώτο τρανς μοντέλο του Playboy.

«Μια κραυγή στήριξης για την Caroline. Με έχει εμπνεύσει κατά κάποιον τρόπο ώστε να είμαι η θετική εκπροσώπηση που δεν είχε ποτέ ο Τζέιμς Μποντ» είπε η Φίνεϊ.

Και όπως φαίνεται ανάλογα είναι και τα αισθήματα της 67χρονης σήμερα Cossey, για ηθοποιούς όπως η Φίνεϊ.

Μιλώντας στο Cosmopolitan είπε πως «Οι καιροί έχουν αλλάξει τόσο πολύ που είναι εκπληκτικό. Ήξερα με τα χρόνια όταν έβλεπα σειρές με γκέι χαρακτήρες ότι μια μέρα θα υπήρχε μεγαλύτερη προβολή για τα τρανς άτομα».

Η Φίνεϊ, η οποία θα συμμετάσχει στο Doctor Who για τους επερχόμενους εορτασμούς της 60ης επετείου της ταινίας, είπε πρόσφατα στο PinkNews ότι αισθάνεται πως «ήρθε σε αυτή τη γη για να κάνει μια αλλαγή» ως τρανς ηθοποιός.

«Μου προκαλεί ακόμα εντύπωση που είμαι η πρώτη θετική εκπροσώπηση των τρανς ατόμων στα ΜΜΕ του Ηνωμένου Βασιλείου», είπε.

«Η Elle (Argent, που υποδύεται η Φίνεϊ στην ταινία Heartstopper) είναι τόσο όμορφος χαρακτήρας. Είναι τόσο σίγουρη για τον εαυτό της σε τόσο νεαρή ηλικία. Δεν νομίζω ότι το έχω δει ποτέ αυτό στην οθόνη.

»Ελπίζω σε ό,τι κάνω οι άνθρωποι να μπορούν να δουν τον εαυτό τους να εκπροσωπείται και να βλέπουν τη θετική πλευρά του να είσαι ένα queer άτομο».

Με πληροφορίες του PinkNews

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ