Η Ιρλανδία βάζει πλαφόν στην τιμή του αλκοόλ για να περιορίσει τον αλκοολισμό

Η Ιρλανδία βάζει κατώτατο πλαφόν στην τιμή του αλκοόλ Facebook Twitter
Πηγή: Pixabay.
0

Η Ιρλανδία επιβάλλει κατώτατο πλαφόν στην τιμή πώλησης αλκοόλ σε μια προσπάθεια μείωσης των επιπέδων αλκοολισμού στη χώρα. 

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, η κυβέρνηση όρισε ως ελάχιστη τιμή τα 0,10 ευρώ ανά γραμμάριο αλκοόλ, κάτι που επί της ουσίας σημαίνει ότι ένα μπουκάλι κρασί με αλκοόλ 12,5% θα πρέπει να πωλείται τουλάχιστον 7,40 ευρώ. 

Παράλληλα, το κουτάκι της μπύρας  με αλκοόλ 4,3% θα κοστίζει στον καταναλωτή τουλάχιστον 1,7 ευρώ, ενώ τα περισσότερα ποτά, τα οποία έχουν αλκοόλ 40%, θα ξεπεράσουν τα 20 ευρώ σε τιμή. 

Σε κάθε περίπτωση, σημειώνεται πως οι παραπάνω τιμές αφορούν τις κάβες, τα σούπερ μάρκετ και τα υπόλοιπα σημεία λιανικής πώλησης, αλλά όχι τα μπαρ, τα κλαμπ και τα εστιατόρια. 

Οι εν λόγω ανακοινώσεις προκάλεσαν θετικά σχόλια αλλά και αντιδράσεις καθώς αρκετοί υποστηρίζουν ότι οι νέες τιμές θα ωθήσουν πολλούς πολίτες να ταξιδεύουν στη γειτονική Βόρεια Ιρλανδία προκειμένου να προμηθεύονται αλκοόλ. 

«Δεν είμαστε εναντίον του μέτρου, αλλά χρειάζεται να γίνει το ίδιο και στη Βόρεια Ιρλανδία. Χωρίς αυτό, οι Ιρλανδοί θα πηγαίνουν στη Βόρεια Ιρλανδία να αγοράζουν φθηνό αλκοόλ και τα προβλήματα υγείας θα παραμένουν» δήλωσε ο Στέφεν Ντοουνλι, εκπρόσωπος του κλάδου εμπορίας ποτών. 

Με πληροφορίες από Bloomberg

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ