Η φωτογράφος πίσω από το μαγικό στιγμιότυπο με τους Φέντερερ-Ναδάλ: «Τέλος μιας χρυσής εποχής»

Behind the ‘raw’ photo of Roger Federer and Rafael Nadal that captures their enduring friendship Facebook Twitter
Φωτ.: Ella Ling/Shutterstock
0

Ήταν ένα στιγμιότυπο που έκανε το γύρο του κόσμου, προκαλώντας συγκίνηση ακόμη και σε όσους δεν ασχολούνται με το τένις. 

Η φωτογράφος Έλλα Λινγκ περίμενε ασφαλώς να είναι φορτισμένο το κλίμα στον τελευταίο αγώνα ενός θρύλου του τένις, ωστόσο, όπως λέει, αιφνιδιάστηκε κι η ίδια από την ένταση των συναισθημάτων. 

Μπροστά της βρίσκονταν δύο θρύλοι του παγκόσμιου τένις, Ρότζερ Φέντερερ κι ο Ράφα Ναδάλ, με τα χέρια τους πιασμένα, να κλαίνε ανεξέλεγκτα, στον αγώνα - αυλαία για τον Ελβετό. 

Behind the ‘raw’ photo of Roger Federer and Rafael Nadal that captures their enduring friendship Facebook Twitter
Φωτ.: Ella Ling/Shutterstock

Η Λινγκ άρχισε να πατά το κουμπί της φωτογραφικής της μηχανής ελπίζοντας για το καλύτερο. 

«Μόνο όταν επέστρεψα στον υπολογιστή και κατέβασα όλες τις φωτογραφίες συνειδητοποίησα τη λήψη αυτή και σκέφτηκα 'ουάου, αυτή είναι που θέλω να μοιραστώ με όλους'» ανέφερε η Λινγκ που παρακολουθεί επαγγελματικά τα τουρνουά τένις σε όλο τον κόσμο. 

Η συγκεκριμένη εικόνα, με το χέρι του Φέντερερ πάνω από εκείνο του αντιπάλου δεκαετιών στα κορτ, έκανε παγκόσμια αίσθηση, αποτυπώνοντας μια σκηνή που, σύμφωνα με τη Λινγκ, δεν έχει ξαναδεί στα κορτ. 

«Ήθελα να καταγράψω μια εικόνα που να συνοψίζει την ατμόσφαιρα εκείνης της ημέρας, αλλά και μια στιγμή στην ιστορία για το τελευταίο ματς του Φέντερερ πριν τη "συνταξιοδότησή"» προσθέτει. 

«Θα ήθελα να έχω μια εμβληματική φωτογραφία, αλλά ποτέ δε φαντάστηκα πως πραγματικά θα τραβούσα μια τέτοια» λέει. 

«Έχεις αυτούς τους δύο αρρενωπούς άνδρες - είναι άνδρες αθλητές που προσπαθούν να μη δείξουν το συναίσθημά τους στο κορτ, και επίσης σπανίως θα δεις συναίσθημα και εκτός κορτ. Για εκείνους, το να κάθονται εκεί, να κλαίνε ανεξέλεγκτα, να κρατούν το χέρι ο ένας του άλλου μπροστά σε 17.000 ανθρώπους στο γήπεδο -και εκατομμύρια άλλους που τους παρακολουθούσαν τηλεοπτικά- και να είναι τόσο αγνοί, τόσο ειλικρινείς, τόσο ανοιχτοί, ήταν κάτι το απίστευτο» καταλήγει η φωτογράφος, παραδεχόμενη πως δεν έχει δει κι ούτε περιμένει να δει κάτι ανάλογο στο τένις και κάνοντας λόγο για το «τέλος μιας χρυσής εποχής». 

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ