Η Apple ζητά από τους προμηθευτές στην Ταϊβάν να επισημαίνουν τα προϊόντα τους ως «Made in China»

Η Apple ζητά από τους προμηθευτές στην Ταϊβάν να επισημαίνουν τα προϊόντα τους ως «made in China» Facebook Twitter
Κατάστημα της Apple στην Τσενγκντού (ηπειρωτική Κίνα) - Φωτ.: Unsplash.
0

Η Apple φέρεται να ζήτησε από προμηθευτές με έδρα την Ταϊβάν να επισημάνουν τα προϊόντα τους ότι παράγονται στην Κίνα (Made in China), σε μια προσπάθεια να αποφευχθούν προβλήματα στους αυστηρούς κινεζικούς τελωνειακούς ελέγχους που ήρθαν ως απάντηση στην επίσκεψη της Νάνσι Πελόζι, στην Ταϊπέι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία ζήτησε από τους κατασκευαστές στο νησί να επισημάνουν τα εξαρτήματα που προορίζονται για την ηπειρωτική Κίνα ως κατασκευασμένα στην «Κινεζική Ταϊπέι» ή «Ταϊβάν, Κίνα». Οι εν λόγω επισημάνσεις απαιτούνται για τη συμμόρφωση με έναν μακροχρόνιο αλλά ανεφάρμοστο κανόνα που απαιτεί από τα εισαγόμενα αγαθά να υποδηλώνουν ότι το νησί είναι μέρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.

Η φράση «Made in Taiwan» μπορεί να οδηγήσει σε καθυστερήσεις, πρόστιμα, ακόμη και στην απόρριψη ολόκληρης της αποστολής σύμφωνα με τον κανόνα. Ωστόσο, η ίδια η Ταϊβάν επιδιώκει οι εξαγωγές να επισημαίνονται με το σημείο προέλευσης: είτε το όνομα «Ταϊβάν» είτε το επίσημο όνομα του νησιού, «Δημοκρατία της Κίνας».

Η επιλογή να απαιτηθεί από τους προμηθευτές να αρνηθούν την ανεξάρτητη ύπαρξη της Ταϊβάν έχει οδηγήσει σε επικριτικά σχόλια σε όλο τον κόσμο.

Ωστόσο, η Apple φαίνεται πως δεν είχε και πολλά περιθώρια πέραν του να συμμορφωθεί με τα αιτήματα του Πεκίνου. Οι καθυστερήσεις αποστολών σε αυτή τη χρονική στιγμή θα ήταν καταστροφικές καθώς η εταιρεία περνά στην τελική φάση παραγωγής του iPhone14 που αναμένεται να παρουσιαστεί τον επόμενο μήνα.

Άλλωστε, οι ελλείψεις στις εφοδιαστικές αλυσίδες έχουν ήδη αρχίσει να προκαλούν προβλήματα στην εταιρεία.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μίνι διπλωματικό επεισόδιο Τουρκίας - Γερμανίας :Γερμανός αξιωματούχος παρομοίασε τον Ερντογάν με «αρουραίο»

Διεθνή / Μίνι διπλωματικό επεισόδιο Τουρκίας - Γερμανίας: Γερμανός αξιωματούχος παρομοίασε τον Ερντογάν με «αρουραίο»

«Ο αρουραίος των υπονόμων είναι ένα μικρό, χαριτωμένο, αλλά ταυτόχρονα έξυπνο και πολυπράγμον πλάσμα, που εμφανίζεται επίσης σε παιδικά παραμύθια, όπως ο Ρατατούης»
NEWSROOM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ