Η Airbnb «εγκαταλείπει» τα καταλύματα στην Κίνα

Η Airbnb «εγκαταλείπει» τα καταλύματα στην Κίνα Facebook Twitter
0

Η Airbnb αποσύρει από την πλατφόρμα της όλα τα καταλύματα στην Κίνα καθώς η πολιτική «zero-Covid» οδηγεί σε συνεχή lockdown και άρα μηδαμινή ζήτηση.

Όλα τα διαθέσιμα καταλύματα στη χώρα θα αφαιρεθούν από την ιστοσελίδα φέτος το καλοκαίρι, όπως είπε στο BBC πηγή με γνώση της υπόθεσης.

Η εταιρία πλέον θα επικεντρωθεί στα ταξίδια των Κινέζων στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία προ πανδημίας, σε λιγότερο από μία δεκαετία οι Κινέζοι τουρίστες είχαν τριπλασιαστεί, φτάνοντας το 2019 τα 155 εκατομμύρια, όπως φαίνεται από τα στοιχεία του Οργανισμού Παγκόσμιου Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών.

Αλλά, από το 2020 επιβλήθηκαν στην Κίνα «δρακόντεια» μέτρα κατά της Covid, κάτι που κατέστησε εξαιρετικά δύσκολα τα ταξίδια στο εξωτερικό.

Η Airbnb δραστηριοποιείται στην Κίνα από το 2016 και έκτοτε έχουν εξυπηρετηθεί οι ανάγκες 25 εκατ. ταξιδιωτών που έψαχναν κατάλυμα στη χώρα.

Οι διαμονές εντός της χώρας επέφεραν στην πλατφόρμα, όμως, μόνο το 1% των εσόδων της τα τελευταία χρόνια και οι δυσκολίες, τόσο οικονομικές όσο και διαδικαστικές, προϋπήρχαν της πανδημίας.

Για παράδειγμα, τα στοιχεία των τουριστών διαβιβάζονταν στην κυβέρνηση, όπως ορίζουν οι τοπικοί κανονισμοί, ενώ ήταν σημαντικός και ο ανταγωνισμός από ντόπιες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνταν στην ενοικίαση καταλυμάτων.

Σε μία προσπάθεια να επεκτείνει τις δραστηριότητες της στην κινεζική αγορά, το 2017 η Airbnb μετονομάστηκε σε Aibiying. Η προφορά του νέου ονόματος ήταν πιο εύκολη για τους ντόπιους αλλά και είχε ένα ιδιαίτερο νόημα: καλωσόρισμα με  αγάπη.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο μυστικός στρατός του Πούτιν: Ένας μισθοφόρος της ομάδας Βάγκνερ αποκαλύπτει

Διεθνή / Ο μυστικός στρατός του Πούτιν: Ένας μισθοφόρος της ομάδας Βάγκνερ αποκαλύπτει

Ούτε η Μόσχα δεν αρνείται πλέον την ύπαρξη της ρωσικής ομάδας μισθοφόρων "Βάγκνερ". Για πρώτη φορά ένας μαχητής ρίχνει φως με ένα βιβλίο στη δράση του σκιώδους στρατού του Κρεμλίνου.
THE LIFO TEAM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ