Το Google «έπεσε» χθες στις οθόνες χιλιάδων χρηστών: Προβλήματα και σε Gmail & Google maps

Το Google «έπεσε» χθες στις οθόνες χιλιάδων χρηστών: Προβλήματα και σε Gmail, Google maps και Google images Facebook Twitter
0

Η Google ζήτησε συγγνώμη για ένα πρόβλημα ενημέρωσης λογισμικού που προκάλεσε εκτεταμένα προβλήματα και διακοπές λειτουργίας της πλατφόρμας σε χιλιάδες χρήστες διαφορετικών χωρών, την Τρίτη.

Η διακοπή αναφέρθηκε γρήγορα από τεχνολογικές πλατφόρμες.

Η εταιρεία πληροφοριών ThousandEyes Inc. ανέφερε ότι οι διακοπές στη λειτουργία της Google επηρεάζουν τουλάχιστον 1.338 διακομιστές παγκοσμίως σε περισσότερες από 40 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, της Αυστραλίας, της Νότιας Αφρικής, της Κένυας, του Ισραήλ, περιοχών της Νότιας Αμερικής, της Ευρώπης και της Ασίας, της Κίνας και της Ιαπωνίας.

Η πρώτη διακοπή που αναφέρθηκε στην ThousandEyes διήρκεσε περίπου 34 λεπτά πριν από μια δεύτερη διακοπή. Επηρέασε μικρότερο αριθμό διακομιστών και χρειάστηκαν περίπου επτά λεπτά για να επιλυθεί.

Η διαδικτυακή πλατφόρμα Downdetector ανέφερε ότι οι χρήστες είχαν καταγράψει προβλήματα με το πρόγραμμα αναζήτησης της Google, την κυρίαρχη μηχανή αναζήτησης στον κόσμο. Μέσα σε λίγη ώρα, υπήρχαν 4.113 επιβεβαιωμένες αναφορές.

Οι χρήστες που επιχείρησαν να χρησιμοποιήσουν τη μηχανή αναζήτησης αντιμετώπισαν ένα σφάλμα 502 ή 500.

«Ο διακομιστής αντιμετώπισε ένα προσωρινό σφάλμα και δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει το αίτημά σας», έγραφε μια σελίδα σφάλματος. «Προσπαθήστε ξανά σε 30 δευτερόλεπτα».

Οι χρήστες κατέφυγαν στο Twitter για να εκφράσουν τη σύγχυσή τους, επιστρέφοντας σε εναλλακτικές μηχανές αναζήτησης, όπως το Bing και το DuckDuckGo, για να περιηγηθούν στον ιστό.

Η Google δεν δημοσιεύει ακριβείς αριθμούς επισκεψιμότητας, ωστόσο είναι ο ιστότοπος με τις περισσότερες επισκέψεις στο διαδίκτυο, και υπολογίζεται πως δέχεται περισσότερες από 80 δισεκατομμύρια επισκέψεις το μήνα.

Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε ότι η ομάδα «εργάστηκε γρήγορα» για την αντιμετώπιση της βλάβης και όλες οι υπηρεσίες λειτουργούν κανονικά.

«Είμαστε ενήμεροι για ένα πρόβλημα ενημέρωσης λογισμικού που συνέβη αργά σήμερα το απόγευμα  και επηρέασε για λίγο τη διαθεσιμότητα της αναζήτησης και των Χαρτών Google», ανέφεραν.

«Ζητούμε συγγνώμη για την αναστάτωση. Εργαστήκαμε για να αντιμετωπίσουμε γρήγορα το πρόβλημα και οι υπηρεσίες μας είναι τώρα ξανά σε λειτουργία».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ