Γιατί το 99% των θαλάσσιων χελωνών που γεννιούνται είναι γένους θηλυκού;

Γιατί το 99% των θαλάσσιων χελωνών που γεννιούνται είναι γένους θηλυκού; Facebook Twitter
0

Η κλιματική αλλαγή έχει δημιουργήσει ένα μεγάλο πρόβλημα όσον αφορά στις γεννήσεις των θαλάσσιων χελωνών στη Φλόριντα

Τα πρόσφατα κύματα καύσωνα έχουν αυξήσει τόσο πολύ τη θερμοκρασία των παραλιών, που σχεδόν κάθε χελωνάκι που γεννιέται είναι θηλυκό. 

Όταν μία θηλυκή χελώνα σκάβει τη φωλιά της στην άμμο, η θερμοκρασία καθορίζει το φύλο του μικρού. Εάν τα αυγά επωάζονται σε θερμοκρασία κάτω από τους 27,7 βαθμούς Κελσίου, τα χελωνάκια θα είναι αρσενικά, ενώ εάν επωάζονται πάνω 31 βαθμούς είναι θηλυκά, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Εθνικής Υπηρεσίας Ωκεανών των ΗΠΑ. 

«Το τρομακτικό είναι πως τα τελευταία τέσσερα καλοκαιρία στη Φλόριντα είναι τα θερμότερα στην ιστορία» επεσήμανε η Bette Zirkelbach, διευθύντρια του Νοσοκομείου Χελωνών σε πόλη των Φλόρινα Κις. 

Σύμφωνα με την ίδια, εδώ και μία 4ετία, οι επιστήμονες που μελετούν το είδος δεν έχουν εντοπίσει κανένα αρσενικό.

Το δείγμα αυτό αποτελεί απόδειξη της επίδρασης που έχει η κλιματική αλλαγή στο οικοσύστημα. Μάλιστα, εκφράζονται φόβοι για το πόσο γρήγορα προχωρά καθώς πολλά είδη δεν θα έχουν τον απαραίτητο χρόνο προσαρμογής. 

Η Zirkelbach ενημέρωσε πως μία αυστραλιανή έρευνα έδειξε παρόμοια στατιστικά. «Το 99% των νέων θαλάσσιων χελωνών είναι θηλυκά» δήλωσε. 

«Με τα χρόνια, θα δούμε μία απότομη μείωση στον πληθυσμό γιατί δεν έχουμε γενετική ποικιλομορφία» προειδοποίησε η Melissa Rosales Rodriguez, εργαζόμενη στο νοσοκομείο χελωνών που άνοιξε στον ζωολογικό κήπο του Μαϊάμι πρόσφατα. 

«Δεν έχουμε την αναλογία αρσενικών προς θηλυκά που απαιτείται για να έχουμε επιτυχείς συνεδρίες αναπαραγωγής» συμπλήρωσε. 

Με πληροφορίες από CNN

Περιβάλλον
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Το δελφίνι με άρπαξε απ’ το πόδι με το πέος του»: Αποδομώντας το σκάνδαλο που εξόργισε ένα ολόκληρο έθνος

Περιβάλλον / «Το δελφίνι με άρπαξε απ’ το πόδι με το πέος του»: Αποδομώντας το σκάνδαλο που εξόργισε ένα ολόκληρο έθνος

Πριν από 30 χρόνια, ένας ακτιβιστής για τα δικαιώματα των ζώων, κατηγορήθηκε για ανάρμοστες σχέσεις με ένα δελφίνι - τώρα μία ακριβοδίκαιη δημοσιογράφος εξηγεί τι πραγματικά συνέβη στη θάλασσα εκείνη τη μέρα
NEWSROOM
Κλιματική αλλαγή: Πώς θα είναι η ζωή μας σε 10 χρόνια;

Οπτική Γωνία / Κλιματική αλλαγή: Πώς θα είναι η ζωή μας σε 10 χρόνια;

Ο Κωνσταντίνος Καρτάλης, καθηγητής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Κλιματική Αλλαγή, εξηγεί.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Μα, πού έχει χαθεί τέλος πάντων η Γκρέτα Τούνμπεργκ;

Περιβάλλον / Μα, πού έχει χαθεί τέλος πάντων η Γκρέτα Τούνμπεργκ;

Τι κάνει η 20χρονη πλέον ακτιβίστρια που επικοινώνησε -καλύτερα από πολλούς άλλους- το φλέγον πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής: η νέα ζωή, οι σχέσεις με πολιτικούς ηγέτες και το τέλος της αυστηρής ανηλικότητας.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ