Για ξέπλυμα 6 δις δολάρια κατηγορείται ιστότοπος στις ΗΠΑ

Για ξέπλυμα 6 δις δολάρια κατηγορείται ιστότοπος στις ΗΠΑ Facebook Twitter
0

Η σύλληψη του ιδιοκτήτη της Liberty Reserve, Άρθουρ Μπουντίφσκι Μπέλαντσουκ κι ενός Μαροκινού συνεργάτη του από τις ισπανικές αρχές κι άλλων τριών στις Ηνωμένες Πολιτείες, σήμανε την αρχή του τέλους για το δίκτυο ξεπλύματος χρήματος, που είχε δημιουργηθεί μέσω της ιστοσελίδας.

Η αμερικανική δικαιοσύνη εντόπισε συναλλαγές και διακίνηση τεράστιων κεφαλαίων από ιστοσελίδες παιδικής πορνογραφίας και λαθρεμπορίου ναρκωτικών, αλλά και εικονικών νομισμάτων για την προμήθεια λογισμικού υποκλοπής στοιχείων.

Από το 2006 που συστήθηκε, έχουν γίνει περισσότερες από 12 εκατομμύρια συναλλαγές ξεπλύματος, που ξεπερνούν τα έξι δις δολάρια.

«Η Liberty Reserve σκόπιμα δημιουργήθηκε και δομήθηκε για να διευκολύνει την εγκληματική δραστηριότητα. Εξελίχθηκε σε μία τράπεζα της μαύρης αγοράς. Βάσει του κατηγορητηρίου η Liberty Reserve σκόπιμα λειτουργούσε με τρόπο, που να προσελκύει και να βοηθά εγκληματίες που ήθελαν να χρησιμοποιήσουν εικονικά νομίσματα για να ξεπεράσουν το νόμο και να ξεπλύνουν τις εγκληματικές δραστηριότητές τους» δήλωσε ο Πρίτ Μπαράρα, Γενικός Εισαγγελέας στη Νέα Υόρκη.

Οι αμερικανικές αρχές έκλεισαν την ιστοσελίδα και δέσμευσαν λογαριασμούς, όπως και ποσά που συνδέονται με αυτήν.

Πολλοί επιφανείς ιστότοποι χρησιμοποιούσαν την εδρεύουσα στην Κόστα Ρίκα, Liberty Reserve ως αξιόπιστη μέθοδος πληρωμής.

Οι χρήστες μπορούσαν ν' ανοίξουν λογαριασμούς ανωνύμως με ελάχιστα προσωπικά προβλήματα.

Πηγή: Euronews

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ