Γαλλία: Παραιτήθηκε αρχηγός κόμματος μετά από κατηγορίες για ψυχολογική βία κατά πρώην συντρόφου του

Γαλλία: Παραιτήθηκε αρχηγός κόμματος μετά από κατηγορίες για ψυχολογική βία κατά πρώην συντρόφου του Facebook Twitter
Φωτ.: EPA/YOAN VALAT
0

Ο Ζουλιέν Μπαγιού, γραμματέας του κόμματος Ευρώπη Οικολογία Οι Πράσινοι της Γαλλίας, ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα, την παραίτησή του έπειτα από κατηγορίες σε βάρος του για ψυχολογική βία από πρώην σύντροφό του.

«Ανακοίνωσα σήμερα το πρωί στα μέλη της παράταξης Ευρώπη Οικολογία Οι Πράσινοι την παραίτησή μου από τα καθήκοντα του εθνικού γραμματέα» εξήγησε ο Ζουλιέν Μπαγιού σε ανακοίνωσή του, προσθέτοντας ότι θα εγκαταλείψει και την προεδρία της κοινοβουλευτικής ομάδας στη Γαλλική Εθνοσυνέλευση.

Τα γεγονότα που του προσάπτονται δεν είναι γνωστά, καθώς δεν έχει κατατεθεί προσφυγή και, κατά συνέπεια, δεν διεξάγεται δικαστική έρευνα.

Ο Ζουλιέν Μπαγιού τονίζει ότι «κατηγορείται για γεγονότα που δεν του έχουν παρουσιασθεί και για τα οποία οι κατήγοροί του λένε ότι δεν είναι ποινικά κολάσιμα» και κατά συνέπεια δεν μπορεί ο ίδιος να υπερασπισθεί τον εαυτό του «αφού αρνούνται να τον ακούσουν». «Μία απαράδεκτη κατάσταση» κατήγγειλε. 

Τον Ιούλιο, ο Ζουλιέν Μπαγιού είχε εξηγήσει στην εφημερίδα Le Figaro, όταν η υπόθεση είχε παραπεμφθεί σε εσωτερικό όργανο του κόμματος για περιστατικά βίας και σεξουαλικής παρενόχλησης, ότι επρόκειτο για «έναν χωρισμό που συνοδεύτηκε από σχεδόν ανοικτές απειλές (εναντίον του) και για ένας είδος εργαλειοποίησης που δεν μπορώ παρά να καταδικάσω».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ