Η Νέα Υόρκη φημίζεται για μερικούς από τους ψηλότερους και ξεχωριστούς ουρανοξύστες στον κόσμο, αλλά τώρα ένα hot spot του Μανχάταν κεντρίζει το ενδιαφέρον, όχι μόνο για το design του αλλά και για μία συμβουλή προς του επισκέπτες του.

 

Ο λόγος για τον ουρανοξύστη The Summit One Vanderbilt, όπου έχει ένα άκρως Instagram-ικό επίπεδο με καθρέπτες, που ωστόσο, φαίνεται να έχει «ελάττωμα». Το κτίριο φιλοξενεί ένα δωμάτιο με καθρέφτες που ονομάζεται Transcendence, που δημιούργησε το στούντιο Kenzo Digital, προκειμένου να χαρίσει την αίσθηση  του «απέραντου».

 

«Ένα από τα πράγματα που κάνει το Air τόσο καινοτόμο και συναρπαστικό είναι ότι χρησιμοποιούμε τον χώρο με εντελώς διαφορετικό τρόπο... Κάθε φορά που στρίβετε, η ιστορία εξελίσσεται συνεχώς», είχε δηλώσει ο Kenzo στο Travel + Leisure. «Είναι μια πλήρως μεταμορφωτική εμπειρία που προορίζεται να είναι πολύ αρχέγονη και να επανασυνδεθεί με τον αισθητηριακό σας κόσμο», πρόσθεσε.

 

 

Ωστόσο, η εμπειρία αυτή φαίνεται ότι δημιούργησε ένα πρακτικό πρόβλημα, καθώς οι καθρέπτες μπορεί να αφήσουν ελάχιστα στη φαντασία όσων περπατούν. 

 

«Οι επισκέπτες που ανησυχούν για την ανεπιθύμητη έκθεση ως αποτέλεσμα των δαπέδων και των οροφών με καθρέφτες είναι υπεύθυνοι να ντύνονται με τρόπο ώστε να αποφεύγεται αυτή η έκθεση», ανέφεραν οι υπεύθυνοι. Για να αποτρέψει, λοιπόν, ανεπιθύμητες καταστάσεις, η διοίκηση εισήγαγε έναν ενδυματολογικό κώδικα με παντελόνια, σορτς και καλσόν στον ιστότοπό της, αν και αυτό δεν επιβάλλεται αυστηρά.