Ευλογιά των πιθήκων: Πάνω από 5.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα, σύμφωνα με τον ΠΟΥ

Ευλογιά των πιθήκων: Πάνω από 5.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα, σύμφωνα με τον ΠΟΥ Facebook Twitter
0

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έχει καταγράψει πλέον 5.322 επιβεβαιωμένα κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων, τα οποία έχουν αυξηθεί κατά περισσότερο από 50%, σε σχέση με τον προηγούμενο απολογισμό της 22ας Ιουνίου.

Προς το παρόν έχει καταγραφεί ένας θάνατος, όπως ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος του οργανισμού.

«Ο ΠΟΥ συνεχίζει να ζητεί από τις χώρες να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στα κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων, σε μια προσπάθεια να μειωθούν οι μολύνσεις», δήλωσε η Φαντέλα Σαΐμπ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Γενεύη.

Διεξαγωγή δεύτερης συνόδου της επιτροπής εκτάκτων καταστάσεων του ΠΟΥ πάνω στο ζήτημα αυτό, έπειτα από την πρώτη σύνοδό της στις 23 Ιουνίου, δεν προβλέπεται προς το παρόν.

Ο ΠΟΥ έκρινε την περασμένη εβδομάδα ότι το υφιστάμενο ξέσπασμα κρουσμάτων της ευλογιάς των πιθήκων, αν και ανησυχητικό, δεν συνιστά «επείγουσα κατάσταση δημόσιας υγείας διεθνούς εμβέλειας], που είναι το υψηλότερο επίπεδο του συναγερμού του οργανισμού.

Ο αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε σημαντικά τις τελευταίες μέρες: ο τελευταίος αυτός απολογισμός της 30ης Ιουνίου, δείχνει αύξηση 55,9% σε σχέση με την προηγούμενη καταμέτρηση, η οποία είχε γίνει 8 ημέρες νωρίτερα και ανερχόταν σε 3.413 κρούσματα.

Η Ευρώπη παραμένει μακράν η περιοχή που έχει πληγεί περισσότερο από τον ιό με το 85% των κρουσμάτων, ενώ 53 χώρες στον κόσμο έχουν πλέον πληγεί.

Μια ασυνήθιστη αύξηση των κρουσμάτων της ευλογιάς των πιθήκων έχει εντοπιστεί από τον Μάιο εκτός χωρών της κεντρικής και δυτικής Αφρικής όπου συνήθως κυκλοφορεί ο ιός αυτός. «Οποιοσδήποτε έχει έρθει σε στενή επαφή με κάποιον που είναι μολυσματικός κινδυνεύει» προειδοποίει ο ΠΟΥ. 

Κρούσματα έχουν σημειωθεί και μεταξύ παιδιών καθώς και σε ανοσοκατεσταλμένα άτομα.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ