Ερντογάν: Δεν μπορούμε να πούμε «ναι» σε Φινλανδία και Σουηδία στο ΝΑΤΟ –Το ίδιο λάθος κάναμε με την Ελλάδα

Ερντογάν: Δεν μπορούμε να πούμε «ναι» σε Φινλανδία και Σουηδία στο ΝΑΤΟ –Το ίδιο λάθος κάναμε με την Ελλάδα Facebook Twitter
0

Τις αντιρρήσεις του σχετικά με την ενδεχόμενη ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ εξέφρασε, εκ νέου, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Λίγες ώρες αφότου η Σουηδία και η Φινλανδία υπέβαλαν επίσημα τα αιτήματά τους για να γίνουν μέλη του ΝΑΤΟ, σε ομιλία του στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του, ο Τούρκος πρόεδρος, κάλεσε τα μέλη της συμμαχίας να «σεβαστούν» τις ανησυχίες της Άγκυρας σχετικά με τις δύο χώρες, τις οποίες η Τουρκία κατηγορεί ότι παρέχουν ασφαλές καταφύγιο στους τρομοκράτες.

«Είναι προφανές ότι οι σύμμαχοί μας δεν συμμερίζονται αυτή την ευαισθησία, παρόλο που δείχνουν απεριόριστη ανοχή σε κάποιες χώρες που δείχνουν κάθε λογής λάθος πράγματα στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Δεν σημαίνει ότι θα λέμε αδιαμφισβήτητα ναι σε κάθε πρόταση που μας παρουσιάζεται. Το να υποστηρίζεις την τρομοκρατική οργάνωση PKK/YPG και να ζητάς από εμάς υποστήριξη για την ένταξη στο ΝΑΤΟ είναι, τουλάχιστον, ασυνεπές«, τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος σύμφωνα με την ΕΡΤ.

«Ζητήσαμε 30 τρομοκράτες από τη Σουηδία, είπαν ότι δεν θα τους δώσουμε. Δεν θα δώσετε τους τρομοκράτες, αλλά θα μας ζητήσετε να μπούμε στο ΝΑΤΟ. Δεν μπορούμε να πούμε «ναι». Αυτό το λάθος έγινε κάποτε με την Ελλάδα. Ελλάδα και Γαλλία είχαν αποχωρήσει από το ΝΑΤΟ, δυστυχώς είπαμε «ναι» να μπουν αργότερα. Δεν θα κάνουμε το ίδιο λάθος. Ήθελαν να έρθουν τη Δευτέρα. Μην κάνετε τον κόπο, δεν υπάρχει ανάγκη. Δεν επιβουλευόμαστε το έδαφος κανενός. Ο μόνος μας στόχος είναι να αποκόψουμε ενέργειες που στοχεύουν στην αποσταθεροποίηση της χώρας μας» κατέληξε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Να σημειωθεί ότι κάθε αίτημα ένταξης στο ΝΑΤΟ πρέπει να εγκριθεί ομόφωνα από τα 30 μέλη του ΝΑΤΟ.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ