Επίθεση Τσελίκ κατά Δένδια: Πολεμοχαρής και προκλητικός - Να του επιβληθεί ο νόμος της σιωπής

Επίθεση Τσελίκ κατά Δένδια: Πολεμοχαρής και προκλητικός - Να του επιβληθεί ο νόμος της σιωπής Facebook Twitter
0

Να σταματήσει να μιλάει ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, ώστε να αποκλιμακωθεί η ένταση, ζήτησε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ

Όπως υποστήριξε ο ίδιος, μετά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπήςμια από τις μεγαλύτερες αιτίες της κρίσης είναι «τα λόγια αυτού του Έλληνα ΥΠΕΞ».

Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «αν μάλιστα η Ελλάδα απαγόρευε στον Δένδια να μιλάει για 6 μήνες, για έναν χρόνο, θα μειώνονταν σημαντικά η ένταση. Θα ήταν ωφέλιμο και για την Ελλάδα. Τόση ένταση, τόσο μεγάλη πίεση δεν είναι καλό πράγμα».

«Ο Έλληνας ΥΠΕΞ είναι ένας πολεμοχαρής, ένας έμπορος διαρκούς έντασης. Όταν πηγαίνετε σε διεθνείς συναντήσεις στην Ευρώπη, όταν βάζετε τις δηλώσεις του στο τραπέζι, οι υπουργοί και οι ανώτεροι αξιωματούχοι στην Ευρώπη λένε ότι οι δηλώσεις αυτού του ατόμου είναι περιθωριακές. Ακόμα και όταν συναντηθείτε με Έλληνες, όταν συναντηθείτε με Έλληνες πολιτικούς, και τους πείτε για διπλωματία, για τραπέζι διαπραγματεύσεων, όταν τους λέμε, ελάτε να τα λύσουμε αυτά’. Ακολουθεί η εξής δήλωση, λένε ανοιχτά ότι, 'Μην παίρνετε αυτόν τον Δένδια πολύ στα σοβαρά. Γιατί όλα αυτά τα λέει λόγω της φιλοδοξίας του στην εσωτερική πολιτική. Το λέει για να χειραγωγήσει την εσωτερική πολιτική και για να προβάλει τον εαυτό του στην εσωτερική πολιτική» δήλωσε.

«Είναι προκλητικός μέρα-νύχτα. Μετά από αυτό, βγαίνει και λέει: ‘Είμαστε υπέρ του δικαίου. Αν θέλει η Τουρκία, μπορούμε να καθίσουμε στο τραπέζι’. Εσείς είστε αυτοί που προβαίνετε σε όλες αυτές τις προκλήσεις. Εσείς είστε αυτοί που παραβιάζετε το δίκαιο. Αυτό το πρόσωπο είναι εκείνο που χρησιμοποιεί το πιο ριζοσπαστικό και επιθετικό ύφος στην τρέχουσα κυβέρνηση Μητσοτάκη και προσπαθεί να αναποδογυρίσει κάθε είδους τραπέζι διπλωματίας. Ακόμα και όταν έδινε συνέντευξη Τύπου όταν ήρθε στην Τουρκία, είδαν όλοι ότι ήρθε εδώ για να προκαλέσει τσακωμό μπροστά στα μάτια όλου του κόσμου, ότι ήρθε για να συμπεριφερθεί οξύθυμα, όχι για να μιλήσει για διπλωματία, αλλά για να ευχαριστήσει περιθωριακούς κύκλους στην Ελλάδα».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ