Επιχείρησε να σηκώσει 300 κιλά στο γυμναστήριο. Μούδιασαν τα πόδια του αλλά το πρόβλημα ήταν πολύ μεγαλύτερο

Επιχείρησε να σηκώσει 300 κιλά στο γυμναστήριο. Μούδιασαν τα πόδια του αλλά το πρόβλημα ήταν πολύ μεγαλύτερο Facebook Twitter
0

Ένας έφηβος επιχείρησε να κάνει deadlift με 300 κιλά στην μπάρα σε γυμναστήριο και κατέληξε στο νοσοκομείο όταν έχασε την αίσθηση στα πόδια του. Οι εξετάσεις όμως έδειξαν πως το πρόβλημα ήταν πιο σοβαρό από μία απλή δισκοκήλη. 

Οι γιατροί γρήγορα διαπίστωσαν πως η παράλυση του Brandon Hackett είχε προκληθεί από έναν σπάνιο αδιάγνωστο όγκο.

Ο 20χρονος Hackett διαγνώστηκε με σάρκωμα Ewing το 2021 - έναν όγκο που εμφανίζεται στα οστά ή στον μαλακό ιστό που περιβάλλει τα οστά.

Είχε αρχίσει να αισθάνεται έναν πόνο στην πλάτη τον Ιούλιο του 2021, όταν προπονούνταν για έναν διαγωνισμό άρσης βαρών, σύμφωνα με το South West News Service. Ο έφηβος επισκέφθηκε τον γιατρό του και του είπαν ότι ο πόνος οφειλόταν στο ότι είχε σφιγμένους μύες, οπότε άρχισε να υποβάλλεται σε φυσιοθεραπεία.

Ωστόσο, ο πόνος συνεχίστηκε και εξαπλώθηκε στο στομάχι του, με τον Βρετανό νεαρό να θυμάται ότι γυρνώντας σπίτι από μια βάρδια στη δουλειά του ένιωσε μυρμήγκιασμα στα πόδια του.

Όταν απευθύνθηκε εκ νέου στους γιατρούς, του είπαν ότι πιθανότατα επρόκειτο για ισχιαλγία, δηλαδή νευρικό πόνο στο πόδι που προκαλείται από ερεθισμό ή τραυματισμό του ισχιακού νεύρου.

Όμως ο πόνος επέμενε και κορυφώθηκε ενώ εκείνος παρακολούθησε το Φεστιβάλ Leeds τον Αύγουστο του 2021. Παρατήρησε ότι αισθανόταν αδύναμα τα πόδια του το Σάββατο της μουσικής εκδήλωσης.

Όταν ξύπνησε την Κυριακή, δυσκολευόταν να περπατήσει.

Ο Hackett κατέρρευσε στο σπίτι του και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου του είπαν να πάει σπίτι του. Κατέρρευσε ξανά και επέστρεψε στο νοσοκομείο, έχοντας ανάγκη από «πι» για να μετακινηθεί.

«Είμαι αρκετά ήρεμος άνθρωπος, οπότε δεν ανησύχησα και πολύ, αλλά ήμουν μπερδεμένος και σκέφτηκα ότι "αυτό δεν είναι φυσιολογικό"», δήλωσε ο Hackett στο SWNS.

«Ήταν πραγματικά τρομακτικό και περίεργο με μια αίσθηση μυρμηγκιάσματος που δεν έφευγε. Κάθε φορά που προσπαθούσα να κουνηθώ, ήταν σαν να έπαθε ηλεκτροπληξία ολόκληρο το σώμα μου», συνέχισε. «Ένιωθα σαν τα πόδια μου να ήταν τσιμεντωμένα στο πάτωμα και δεν μπορούσα καν να κουνήσω τα δάχτυλά μου».

Οι εξετάσεις αποκάλυψαν ότι κάτι πίεζε τη σπονδυλική του στήλη και όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Σέφιλντ πλέον δεν μπορούσε να σταθεί όρθιος.

Ο Hackett υποβλήθηκε σε επείγουσα χειρουργική επέμβαση και σταδιακά άρχισε να ανακτά κάποια κίνηση στα πόδια του. Τελικά διαγνώστηκε με σάρκωμα Ewing.

Ο καρκίνος δεν είχε εξαπλωθεί, ευτυχώς, και ο Hackett ξεκίνησε θεραπεία τον Οκτώβριο του 2021.

Μετά τη χημειοθεραπεία, ο Hackett άρχισε σταδιακά να ανακτά την κίνησή του και άρχισε να μαθαίνει στον εαυτό του να περπατά ξανά.

«Έπρεπε να περάσω μια ολόκληρη εβδομάδα ξαπλωμένος ανάσκελα για να υποχωρήσει το πρήξιμο στη σπονδυλική μου στήλη», είπε. «Ήταν ανακούφιση όταν άρχισα να αποκτώ ξανά κίνηση προς το τέλος της εβδομάδας».

Ο Hackett ενημερώθηκε ότι θα αναρρώσει πλήρως και μάλιστα επέστρεψε ξανά το γυμναστήριο. Μόλις ξεκίνησε φυσιοθεραπεία, αλλά είναι σε θέση να περπατήσει χωρίς βοήθεια.

«Παίρνω απλώς ένα μπαστούνι σε περίπτωση που χάσω την ισορροπία μου», εξήγησε ο Hackett, ο οποίος σκοπεύει να γίνει personal trainer. «Ο όγκος έχει φύγει τώρα και οι εξετάσεις μου είναι καθαρές».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ