Ενόχληση στα τουρκικά ΜΜΕ για επίσκεψη Μητσοτάκη σε ΗΠΑ: «Προβοκάτσιες και σκανδαλώδη λόγια»

Ενόχληση στα τουρκικά ΜΜΕ για επίσκεψη Μητσοτάκη σε ΗΠΑ: «Προβοκάτσιες και σκανδαλώδη λόγια» Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Τον έντονο εκνευρισμό της Άγκυρας προκάλεσε στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ και η συνάντησή του με τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο.

Οι αναφορές του Έλληνα πρωθυπουργού από το βήμα του αμερικανικού Κογκρέσου στην τουρκική προκλητικότητα, καθώς και το αίτημά του να υπάρξει παρέμβαση για την επίλυση του Κυπριακού, φιλοξενήθηκαν στα μεγαλύτερα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, σχολιάζοντας την αμερικανική στήριξη στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Yeni Safak: Τα μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ χειροκρότησαν τα σκανδαλώδη λόγια του για την Κύπρο

Οργή στα τουρκικά ΜΜΕ για Μητσοτάκη: «Προβοκάτσιες, σκανδαλώδη λόγια, κλακαδόροι τα μέλη του Κογκρέσου» Facebook Twitter

Η Yeni Safak, σημείωσε με σημασία ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός «που αγνόησε ανοιχτά την παρουσία της Τουρκίας στην περιοχή, χαρακτήρισε ''απαράδεκτη'' τη λύση δύο κρατών στην Κύπρο καταχειροκροτούμενος από τα μέλη του Κογκρέσου».

Hurriyet: «Παραπονέθηκε για τον χάρτη της ''Γαλάζιας Πατρίδας''»

Τα τουρκικά ΜΜΕ, στάθηκαν κυρίως στο γεγονός πως ο Έλληνας πρωθυπουργός έδειξε στον Αμερικανό πρόεδρο τον χάρτη της «Γαλάζιας Πατρίδας», που αντιβαίνει το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο.

H «Hurriyet» ενοχλήθηκε με το έμμεσο αίτημα του Κυριάκου Μητσοτάκη προς το Κογκρέσο να μην εγκρίνει το αίτημα της Τουρκίας για τα F-16.

Οργή στα τουρκικά ΜΜΕ για Μητσοτάκη: «Προβοκάτσιες, σκανδαλώδη λόγια, κλακαδόροι τα μέλη του Κογκρέσου» Facebook Twitter

«Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης διατύπωσε παράπονα για την Τουρκία δείχνοντας έναν χάρτη της ''Γαλάζιας Πατρίδας'' στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, που τον υποδέχθηκε φορώντας ελληνική γραβάτα στον Λευκό Οίκο. Παράλληλα, εξέφρασε την επιθυμία να αποκτήσει 20 με 24 μαχητικά F-35 από τις ΗΠΑ. Ο Μπάιντεν επιφύλαξε θερμή υποδοχή στον Έλληνα πρωθυπουργό που εκπλήρωσε κάθε επιθυμία των ΗΠΑ, περιλαμβανομένων των στρατιωτικών βάσεων, και μάλιστα χειροκρότησε τον Μητσοτάκη, που είπε στην ομιλία του ότι ''ουδείς θα αποδεχθεί λύση δύο κρατών στην Κύπρο'' » ανέφερε το δημοσίευμα.

Ηaber7.com: «Ο Μητσοτάκης έβαλε στο στόχαστρο την Τουρκία»

«Ο Μητσοτάκης έβαλε στο στόχαστρο την Τουρκία, μιλώντας στο Κογκρέσο των ΗΠΑ» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος του haber7.com, στρέφοντας τα πυρά του κατά του Έλληνα πρωθυπουργού για όσα ανέφερε για τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο.

Το δημοσίευμα υποστηρίζει πως ο Μητσοτάκης έστειλε «μήνυμα» στο Κογκρέσο για αποτροπή πώλησης F-16 στην Τουρκία.

Milliyet: ΗΠΑ και Ελλάδα θα ξεκινήσουν μια περιεκτική επίθεση εναντίον της Τουρκίας

Σε παρόμοιο πλαίσιο κινήθηκε και η εφημερίδα Milliyet η οποία εμφάνισε τη χώρα μας ως μία ακόμη Πολιτεία των ΗΠΑ. Όπως αναγράφεται στο άρθρο, «θα πραγματοποιηθεί μια αεροπορική επίθεση-παγίδα, στην οποία η Τουρκία θα αναγκαστεί να απαντήσει και τότε θα την παρουσιάσουν ως επιτιθέμενη και ΗΠΑ και Ελλάδα θα ξεκινήσουν μια περιεκτική επίθεση εναντίον της Τουρκίας. Στην επίθεση θα συμμετάσχουν και οι Κούρδοι του Ιράκ, με την Συρία».

Μάλιστα, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, «η επίθεση δεν θα είναι εκτός πλαισίου ΝΑΤΟ γι’ αυτό και καμιά χώρα του ΝΑΤΟ δεν θα εναντιωθεί».

Ακσάμ: Σκανδαλώδης δήλωση Μητσοτάκη για Κύπρο - Ψέματα για τον εναέριο χώρο

«Σκανδαλώδεις δηλώσεις έκανε ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στο Κογκρέσο των ΗΠΑ. Στην ομιλία του, ο Μητσοτάκης δήλωσε ότι «δεν θα δεχτούν ποτέ λύση δύο κρατών στο νησί της Κύπρου», και χωρίς να κατονομάσει υποστήριξε ότι η Τουρκία παραβίασε τον ελληνικό εναέριο χώρο και ζήτησε από το Κογκρέσο των ΗΠΑ να λάβει υπόψιν της την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο σε πιθανές πωλήσεις όπλων στην Τουρκία».

Με τίτλο: «Έλληνας πρωθυπουργός: Η Τουρκία δεν πρέπει να χρησιμοποιήσει την ένταξη στη Φινλανδία και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ ως διαπραγματευτικό στοιχείο» η εφημερίδα Sozcu αναφέρεται στα όσα δημόσια διαμείφθηκαν ανάμεσα σε Μητσοτάκη και Μπάϊντεν, με αναφορές και στην Τουρκία και στην προκλητική της πολιτική σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.

CNNTürk: Ο Μητσοτάκης ζήτησε βοήθεια από τον Μπάιντεν

Στη χθεσινή ομιλία του Έλληνα Πρωθυπουργού αναφέρθηκε και το CNNTürk σημειώνοντας ότι «Ο Μητσοτάκης ζήτησε βοήθεια από τον Μπάιντεν» ενώ τόνισε για τη συνάντηση με τον Τζο Μπάιντεν πώς «Παραπονέθηκε για την Τουρκία με τον χάρτη της Γαλάζιας Πατρίδας»

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ