Ένα σχολείο σταματά τους διαχωρισμούς των φύλων στις τουαλέτες

Ένα σχολείο σταματά τους διαχωρισμούς των φύλων στις τουαλέτες Facebook Twitter
0

Στο σχολείο Ζέγκεφελντ στο Ουλμ υπάρχει τώρα «μια τουαλέτα για όλους».

Παλαιότερα υπήρχαν ξεχωριστές τουαλέτες για αγόρια και κορίτσια. Σήμερα υπάρχει στο δημοτικό και στο γυμνάσιο κοινή τουαλέτα για όλους τους μεγαλύτερους μαθητές, όπως εξηγεί η διευθύντρια Κορνέλια Όιχνερ. Και το πείραμα λειτουργεί εξαιρετικά καλά. Αυτό που γίνεται στο σχολείο του Ουλμ από την περασμένη άνοιξη είναι ακόμα αδιανόητο, εκτός από εξαιρέσεις, στα περισσότερα σχολεία στη Γερμανία.

Αφορμή για τη λεγόμενη unisex τουαλέτα στο Ουλμ ήταν η διαρκώς άθλια κατάσταση της προηγούμενης, λέει η διευθύντρια του σχολείου. Η τουαλέτα ήταν μονίμως χαλασμένη. Βρισκόταν στην αυλή του σχολείου και μπορούσε να την χρησιμοποιήσει όποιος ήθελε. Έγινε γρήγορα τότε πρόταση για μια «τουαλέτα για όλους». Ακόμα κι αν υπήρχαν αρχικά ανησυχίες μεταξύ των εκπαιδευτικών αλλά και των μαθητών, όλοι συνήθισαν γρήγορα, λέει η Όιχνερ.

Ζήτημα συνήθειας

Η νέα τουαλέτα έχει μόνο καμπίνες. Τα ουρητήρια είναι ξεπερασμένα. Εκτός από τα διαλείμματα οι μαθητές μπορούν να μπουν μόνο με ένα ψηφιακό τσιπ. Διαφορετικά είχε φανταστεί μια τουαλέτα για όλους, λέει η Μόνα από την 7η τάξη. Στο μεταξύ συνήθισε ότι τα αγόρια είναι στον ίδιο χώρο. Στον Ιμπραήμ από την 9η αρέσει ιδιαίτερα ότι η τουαλέτα είναι ωραία και καινούργια.

Το γεγονός ότι όλοι χρησιμοποιούν την ίδια τουαλέτα δεν επιτρέπει να γίνεται διαχωρισμός των φύλων και πιθανές διακρίσεις. Για τους μαθητές του δημοτικού πάντως, υπάρχει ακόμη τουαλέτα ξεχωριστή.

Ο πρόεδρος του συμβουλίου γονέων του κρατιδίου της Βάδης-Βυρτεμβέργης, Μίχαελ Μίτελστετ, υποστηρίζει τις λεγόμενες unisex τουαλέτες στα σχολεία. Στην περίπτωση ενός νέου κτιρίου είναι μια λογική και οικονομική λύση.

Η διευθύντρια του σχολείου στο Ουλμ είναι πεπεισμένη ότι η κοινωνία κινείται προς την τουαλέτα για όλους. Γεγονός που στο σχολείο τους έχει γίνει ήδη πραγματικότητα.

Με πληροφορίες από Deutsche Welle

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ