Οι Καταρράκτες του Νιαγάρα μετατρέπονται σε «εργοστάσιο» υδρογόνου

Οι Καταρράκτες του Νιαγάρα μετατρέπονται σε «εργοστάσιο» υδρογόνου Facebook Twitter
0

Οι Καταρράκτες του Νιαγάρα, ένα από τα πιο γνωστά αξιοθέατα του κόσμου, θα μετατραπούν σε «εργοστάσιο» υδρογόνου έως το 2025.

Η Linde, εταιρεία παραγωγής βιομηχανικών αερίων και μηχανικής, ανακοίνωσε τα πλάνα της να κατασκευάσει έναν ηλεκτρολύτη PEM (Proton Exchange Membrane) ισχύος 35 μεγαβάτ για την παραγωγή πράσινου υδρογόνου στους Καταρράκτες. Η νέα μονάδα θα είναι ο μεγαλύτερος ηλεκτρολύτης που θα εγκαταστήσει η επιχείρηση αυτή παγκοσμίως

Η υδροηλεκτρική ενέργεια θα χρησιμοποιείται για παραγωγή πράσινου υγρού υδρογόνου και αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του το 2025. Η εταιρεία θα αξιοποιηθεί τον υφιστάμενο υγροποιητή και την υποδομή διανομής της για να προμηθεύσει υφιστάμενους και νέους πελάτες. Το έργο αυτό είναι το πρώτο από τα πολλά που αναμένεται να υλοποιηθούν για την κάλυψη της ζήτησης πράσινου υγρού υδρογόνου στις ΗΠΑ.

«Η Linde είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός υγρού υδρογόνου στις ΗΠΑ και αυτή η νέα δυναμική θα αυξήσει τη διαθεσιμότητα του προϊόντος σε μια εποχή αυξανόμενης ζήτησης σε διάφορες αγορές, όπως η αεροδιαστημική, η ηλεκτρονική και η μεταποίηση» δήλωσε ο Todd Lawson, αντιπρόεδρος της Ανατολικής Περιφέρειας της εταιρείας.

«Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε σε έργα πράσινου υδρογόνου για να βοηθήσουμε στην κάλυψη της αυξανόμενης ζήτησης, καθώς και να συμβάλουμε σε μια πιο βιώσιμη ενεργειακή οικονομία».

Περιβάλλον
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Το δελφίνι με άρπαξε απ’ το πόδι με το πέος του»: Αποδομώντας το σκάνδαλο που εξόργισε ένα ολόκληρο έθνος

Περιβάλλον / «Το δελφίνι με άρπαξε απ’ το πόδι με το πέος του»: Αποδομώντας το σκάνδαλο που εξόργισε ένα ολόκληρο έθνος

Πριν από 30 χρόνια, ένας ακτιβιστής για τα δικαιώματα των ζώων, κατηγορήθηκε για ανάρμοστες σχέσεις με ένα δελφίνι - τώρα μία ακριβοδίκαιη δημοσιογράφος εξηγεί τι πραγματικά συνέβη στη θάλασσα εκείνη τη μέρα
NEWSROOM