ΤΟ ΝΕΟ LIFO APP

Έλον Μασκ: «Η νομική ομάδα του Twitter με κατηγορεί ότι παραβίασα τους κανόνες εμπιστευτικότητας»

Έλον Μασκ: Η νομική ομάδα του Twitter με κατηγορεί για παραβίαση στους κανόνες εμπιστευτικότητας» Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: GETTY IMAGES
0

Η νομική ομάδα του Twitter κατηγόρησε τον Έλον Μασκ για παραβίαση στις ρήτρες εχεμύθειας/εμπιστευτικότητας (NDA), όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της Tesla.

Σε ανάρτηση που έκανε το Σάββατο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, αποκάλυψε πως η νομική ομάδα τον κατηγορεί πως το μέγεθος δείγματος για τους ελέγχους της πλατφόρμας κοινωνικών μέσων σε αυτοματοποιημένους χρήστες ήταν 100, αναφέρει το Reuters.

Σύμφωνα με τον ίδιο είχε ζητήσει από την ομάδα του να δοκιμάσει «ένα τυχαίο δείγμα 100 ακολούθων του» στο Twitter για να αναγνωρίσει τα «ρομπότ«. Η απάντησή του σε μία ερώτηση προκάλεσε την κατηγορία του Twitter.

Όταν ένας χρήστης ζήτησε από τον Μασκ να «διευκρινίσει τη διαδικασία φιλτραρίσματος λογαριασμών bot», απάντησε: «Επέλεξα 100 ως αριθμό μεγέθους δείγματος, γιατί αυτό χρησιμοποιεί το Twitter για να υπολογίσει <5% ψεύτικο/ανεπιθύμητο/διπλότυπο».

«Παραμένω προσηλωμένος στην απόκτηση του Twitter

Σημειώνεται πως την περασμένη εβδομάδα ο Έλον Μασκ δήλωσε ότι «παραμένει προσηλωμένος» στην εξαγορά του Twitter, αφού ανακοίνωσε ότι «παγώνει» τη διαδικασία, λίγες εβδομάδες μετά τη συμφωνία των 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την απόκτηση της πλατφόρμας.

«Η συμφωνία του Twitter είναι προσωρινά σε αναμονή, εν αναμονή των λεπτομερειών που υποστηρίζουν τους υπολογισμούς ότι οι spam/ fake λογαριασμοί αντιπροσωπεύουν όντως κάτω από το 5% των χρηστών», έγραψε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα ο δισεκατομμυριούχος.

Στην ανάρτησή του ο Έλον Μασκ επισύναψε δημοσίευμα του Reuters, σχετικά με την πρόσφατη εκτίμηση του Twitter για τους ψεύτικους λογαριασμούς. Σύμφωνα με την εταιρεία, οι fake ή spam λογαριασμοί στην πλατφόρμα αντιπροσώπευαν κάτω από το 5% των καθημερινά ενεργά χρηστών του Twitter το πρώτο τρίμηνο του χρόνου.

Ο Μασκ έγραψε στο Twitter τα ξημερώματα της Κυριακής ότι δεν έχει δει ακόμη «καμία» ανάλυση που να δείχνει ότι η εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης έχει ψεύτικους λογαριασμούς λιγότερο από 5%.

Η εκτίμηση αυτή ήρθε λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση του Έλον Μασκ- πάντα μέσω Twitter- ότι μία από τις πρώτες προτεραιότητές του θα είναι να αφαιρεθούν τα «spam bots» από την πλατφόρμα. 

Με πληροφορίες από Reuters και CNN

Διεθνή
0

ΤΟ ΝΕΟ LIFO APP

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ