Ελβετία: Άρχισαν οι συνομιλίες για το Κυπριακό

Ελβετία: Άρχισαν οι συνομιλίες για το Κυπριακό Facebook Twitter
0

Άρχισε το πρωί στο Μοντ Πελεράν της Ελβετίας συζήτηση επί του περιουσιακού, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για την επίλυση του Κυπριακού.

 Σε εξέλιξη είναι, από τις 9 το πρωί, τοπική ώρα (10 ώρα Κύπρου), η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, παρουσία του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο, Έσπεν Μπαρθ `Ειντε, της Ειδικής Αντιπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, των διαπραγματευτών των δυο πλευρών, Ανδρέα Μαυρογιάννη και Οζντίλ Ναμί, και των αρμοδίων των δυο πλευρών για το περιουσιακό.

 Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, η συνάντηση, που αναμένεται να διαρκέσει έως τις 13:00 τοπική ώρα, αφορά αποκλειστικά το περιουσιακό και στην ουσία αποτελεί προετοιμασία για τη συζήτηση του εδαφικού που επίσημα ξεκινά αύριο, Τετάρτη το πρωί.

Σε ανάρτησή του στο twitter, o κ. `Ειντε δημοσιεύει φωτογραφία από τη συνάντηση, αναφέροντας πως βρίσκεται σε εξέλιξη η δεύτερη ημέρα των συνομιλιών στο Μοντ Πελεράν. Σημειώνει πως οι κυρίες Ερατώ - Κοζάκου Μαρκουλλή, (επικεφαλής της ομάδας εργασίας για το περιουσιακό της ελληνοκυπριακής πλευράς) και η Σουλέν Καραμπατσάκ (από την τουρκοκυπριακή πλευρά) βοηθούν τους δύο ηγέτες.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ