Εισβολή στο Καπιτώλιο: Συνεργάτες και τράπεζες εγκαταλείπουν τον Τραμπ - Το μεγάλο πλήγμα στις επιχειρήσεις του

Εισβολή στο Καπιτώλιο: Συνεργάτες και τράπεζες εγκαταλείπουν τον Τραμπ - Το μεγάλο πλήγμα στις επιχειρήσεις του Facebook Twitter
EPA
0

Τον Νοέμβριο, όταν ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, άρχισε να αρνείται με κάθε τρόπο την εκλογική του ήττα, ο παλιός φίλος του, Τομ Μπαράκ, του έδωσε την εξής συμβουλή: Σταμάτα όσο είναι νωρίς, για χάρη των επιχειρήσεών σου. 

Η εταιρία του Τραμπ, The Trump Organization είχε πληγεί σφόδρα τόσο από τον πολιτικό αντίκτυπο της ήττας αλλά και της εισβολής στο Καπιτώλιο, όσο και από την κρίση της πανδημίας του κορωνοϊού. Ο Μπαράκ, σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκαθάρισε στον Τραμπ ότι θα μπορούσε να βοηθήσει την επιχείρησή του αλλά και την ίδια τη χώρα με το να διασφαλίσει μια ειρηνική και ομαλή μετάβαση στην εξουσία.

«Μια ήρεμη έξοδος», φέρεται να του είπε ο Μπαράκ, «θα μπορούσε να αποκλείσει το οδυνηρό σενάριο: Εκατομμύρια δολάρια σε νομικά έξοδα, ανεξέλεγκτες έρευνες και περισσότερα μποϊκοτάζ στις επιχειρήσεις».

Ο Ντόναλντ Τραμπ ωστόσο δεν ακολούθησε τις συμβουλές του φίλου του. Σήμερα, η εταιρεία, The Trump Organization αντιμετωπίζει τις συνέπειες των επιλογών του Προέδρου.

H γερμανική τράπεζα Deutsche Bank διέκοψε τη συνεργασία της με τον Ντόναλντ Τραμπ στερώντας από τον απερχόμενο πρόεδρο έναν πραγματικά ζωτικής σημασίας πιστωτικό δίαυλο, ο οποίος είχε χρηματοδοτήσει τα γήπεδα γκολφ και τα ξενοδοχεία του. Έτσι, καταρρέει το «όραμα» του Τραμπ να φιλοξενήσει ένα παγκοσμίου φήμης τουρνουά γκολφ, ενώ η εταιρία του θα μπορούσε επίσης να χάσει το ξενοδοχείο D.C.

Πολλά από τα εκκρεμή δάνεια του Τραμπ προς την D.B. έχουν πάψει να εξυπηρετούνται. Ο Τραμπ έχει μάλιστα δανεισθεί δεκάδες εκατ. δολάρια για λογαριασμό του ξενοδοχείου και γηπέδου γκολφ στο Ντόραλ της Φλόριντα, ενώ η Deutsche Bank δάνεισε μεγάλα ποσά για την κατασκευή των ξενοδοχείων Trump International και Tower στο Σικάγο, αλλά και για το ξενοδοχείο Trump International στην Ουάσιγκτον, που εγκαινιάσθηκε το 2016. Η γερμανική τράπεζα δεν έχει δώσει ενδείξεις για το πώς σχεδιάζει να χειρισθεί τις δανειακές εκκρεμότητες του Τραμπ. Η αποπληρωμή των δανείων του πρέπει να αρχίσει το 2023 και το 2024.

Τη Δευτέρα, η τράπεζα Signature Bank ανακοίνωσε ότι εγκαινίασε διαδικασία «παγώματος» των προσωπικών λογαριασμών του Τραμπ, καλώντας τον πρόεδρο να παραιτηθεί. Η αμερικανική ιδιωτική τράπεζα ανακοίνωσε επίσης ότι «δεν θα συνεργασθεί στο μέλλον με κανένα μέλος του Κογκρέσου, το οποίο ψήφισε κατά της επικύρωσης της ψηφοφορίας του Κολεγίου των Εκλεκτόρων». Ο Τραμπ διαθέτει έναν τρεχούμενο και έναν επιχειρηματικό λογαριασμό στη Signature Bank, σύμφωνα με τη δήλωση περιουσιακών στοιχείων του 2019.

Την ίδια ώρα, ο κολοσσός των ακινήτων Cushman & Wakefield είπε στη Washington Post ότι δεν θα συνεργαστεί με τον Τραμπ και τις εταιρείες του. Η Cushman & Wakefield έχει συνεργαστεί με τον Τραμπ για μια σειρά από επιχειρήσεις του, όπως το Trump Tower και το ξενοδοχείο στο Σικάγο. Αυτό σημαίνει ότι η εταιρεία The Trump Organization θα πρέπει γρήγορα να βρει άλλον συνεργάτη για να χειριστεί τις διαπραγματεύσεις για τη μίσθωση των ακινήτων του. «Η Cushman & Wakefield αποφάσισε να μην κάνει πλέον συναλλαγές με την The Trump Organization» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. Τέσσερα ξενοδοχεία με επωνυμία Trump έκλεισαν, ενώ τα σχέδια της εταιρείας για νέες αλυσίδες ξενοδοχείων εξανεμίζονται.

Καθώς φαίνεται, ο Τραμπ αρνούμενος να δεχτεί την εκλογική ήττα του και να επιστρέψει στην ιδιωτική του ζωή, και έπειτα από τα γεγονότα στο Καπιτώλιο, σαμποτάρει όσα δημιούργησε τόσα χρόνια. Ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε την εταιρεία του παρία και έδιωξε συμμάχους που θα μπορούσαν να του έχουν φέρει έσοδα και αξιοπιστία μετά την εκλογική ήττα, σημειώνει η Washington Post.

«Τα περισσότερα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και πολλοί επενδυτές διέκοψαν τη συνεργασία μαζί του προτού αναλάβει την προεδρία και τώρα Η κατάσταση απλά χειροτέρεψε », δήλωσε η Kathryn Wylde, πρόεδρος του Συνεταιρισμού της Νέας Υόρκης. Η Wylde σημείωσε ότι: «Εάν παραμείνει ορατός παίκτης, κανείς δεν θα θέλει να έχει επαφές μαζί του με οποιονδήποτε δημόσιο τρόπο, επειδή συμβολίζει την αποσταθεροποίηση του αμερικανικού πολιτικού συστήματος».

Εισβολή στο Καπιτώλιο: Συνεργάτες και τράπεζες εγκαταλείπουν τον Τραμπ - Το μεγάλο πλήγμα στις επιχειρήσεις του Facebook Twitter
EPA

Ο Τραμπ εξακολουθεί να είναι ο ιδιοκτήτης της The Trump Organization αλλά έχει παραχωρήσει πολλές εξουσίες στους γιους του Ντόναλντ Τζούνιορ και Έρικ. Η εταιρεία ωστόσο δεν έχει γνωστοποιήσει ποιος θα είναι ο ρόλος του Τραμπ μετά την αποχώρησή του από την πολιτική τις 20 Ιανουαρίου.

Ακόμα κι αν ο Τραμπ προχωρήσει σε μια ομαλή μετάβαση της εξουσίας στον Μπάιντεν, θα επιστρέψει σε μια εταιρεία που έχει συρρικνωθεί από τότε που ανέλαβε την Προεδρία τον Ιανουάριο του 2017.


Πάντως από τις επιχειρήσεις του Ντοναλντ Τραμπ και τους γιους του επικρατεί σιγή ιχθύος. Ενδεικτικά, ο Έρικ Τραμπ δεν είχε κάνει καμία ανάρτηση στο Twitter από την ημέρα της εισβολής στο Καπιτώλιο. Ο επίσημος λογαριασμός του Trump Organization στο Twitter δεν έχει ανανεωθεί από την 1η Ιανουαρίου, όταν αναρτήθηκαν ευχές για καλή χρονιά.

Σημειώνεται ότι μια εβδομάδα μετά τις βιαιότητες της 6ης Ιανουαρίου, που στοίχισαν τη ζωή σε πέντε ανθρώπους στην Ουάσινγκτον, μια ψηφοφορία έχει προγραμματισθεί γύρω στις 15:00 (τοπική ώρα, 22:00 ώρα Ελλάδας) στη Βουλή των Αντιπροσώπων για το κατηγορητήριο σε βάρος του.

Το κατηγορητήριο αυτό, το οποίο υποστηρίζεται από μεγάλο αριθμό Δημοκρατικών, οι οποίοι ελέγχουν την κάτω βουλή, και έχει αξιοσημείωτη υποστήριξη από λίγους Ρεπουμπλικάνους, αναμένεται να υιοθετηθεί εύκολα.

Ο 45ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών θα γίνει έτσι σήμερα ο πρώτος στην Ιστορία που θα έχει παραπεμφθεί δύο φορές από το Κογκρέσο στο πλαίσιο διαδικασίας για την καθαίρεσή του. Ωστόσο, έδειξε χθες πως παραμένει πεπεισμένος ότι κανένας δεν θα επισπεύσει την έξοδό του από τον Λευκό Οίκο πριν από το τέλος της θητείας του στις 20 Ιανουαρίου.

Με πληροφορίες από Washington Post

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ασήμαντη η μείωση της παραγωγής ρωσικού πετρελαίου

Τι διαβάζουμε σήμερα / Ασήμαντη η μείωση της παραγωγής ρωσικού πετρελαίου

Σήμερα: Η Γαλλία φλέγεται • • • συλλογική τιμωρία των Ρώσων; • • • αίρεση με ισχυρές κυβερνητικές διασυνδέσεις • • • ασήμαντη η μείωση της παραγωγής ρωσικού πετρελαίου • • • το αγαπημένο σκίτσο του Σέμπε • • • ξεφουσκωτές ελαστικών • • • ένα δύσμοιρο άλογο
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ