ΕΕ: Η Ελλάδα να σταματήσει τις «βίαιες» απελάσεις μεταναστών – Προειδοποιεί με περικοπή κονδυλίων

ΕΕ: Η Ελλάδα να σταματήσει τις «βίαιες» απελάσεις μεταναστών – Προειδοποιεί με περικοπή κονδυλίων Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
0

Η Ευρωπαϊκή Ένωση κάλεσε την Ελλάδα να σταματήσει τις «βίαιες» απελάσεις μεταναστών, προειδοποιώντας την πως μπορεί να χάσει κονδύλια. 

«Η προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ από την παράνομη είσοδο αποτελεί υποχρέωση. Οι βίαιες και παράνομες απελάσεις μεταναστών πρέπει να σταματήσουν, τώρα» δήλωσε η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων Ίλβα Γιόχανσον μετά τη συνάντησή της με υπουργούς της ελληνικής κυβέρνησης.

Συμπλήρωσε πως η Αθήνα από τον Σεπτέμβριο θα θέσει σε λειτουργία ένα νέο σύστημα για την προστασία των συνόρων, αλλά δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες. Η κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει σε καμία τέτοια ανακοίνωση. 

«Η χρηματοδότηση συνδέεται με την ορθή εφαρμογή των θεμελιωδών δικαιωμάτων της ΕΕ» είπε η Γιόχανσον. 

Η ελληνική πλευρά, να σημειωθεί, έχει αυστηροποιήσει τη στάση της όσον αφορά στο μεταναστευτικό με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νότη Μηταράκη, να καλεί την Ευρώπη να κάνει περισσότερα.

Απευθυνόμενος σε ευρωβουλευτές, είπε ότι πρέπει να ληφθούν καλύτερα μέτρα ώστε να μην περνούν σκάφη από τα τουρκικά στα ελληνικά παράλια. 

«Η Ελλάδα θα περίμενε έναν ακόμη πιο ενεργό ρόλο των θεσμικών οργάνων της ΕΕ, να καλέσουν την Τουρκία να τηρήσει τις δεσμεύσεις της» είπε. «Σύμφωνα με σημαντικό αριθμό μαρτυριών από αιτούντες άσυλο, οι τουρκικές Αρχές ενθαρρύνουν ενεργά τις παράνομες αναχωρήσεις». 

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ