Δολοφονία Γκάμπι Πετίτο: Μήνυση ύψους 50 εκατ. από τους γονείς της κατά της αστυνομίας

Δολοφονία Γκάμπι Πετίτο: Μήνυση ύψους 50 εκατ. από τους γονείς της κατά της αστυνομίας Facebook Twitter
0

Η οικογένεια της Γκάμπι Πετίτο κατέθεσε μήνυση ύψους 50 εκατομμυρίων δολαρίων κατά της αστυνομίας της περιοχής Μόαμπ της Γιούτα, κατηγορώντας την για αμέλεια όσον αφορά στην υπόθεση της 22χρονης, η οποία δολοφονήθηκε από τον σύντροφό της πέρσι. 

Η σορός της νεαρής εντοπίστηκε στις 19 Σεπτεμβρίου του 2021, μόλις μία εβδομάδα μετά τη δήλωση εξαφάνισής της. Η 22χρονη ταξίδευε με τον σύντροφό της με βαν και από την πρώτη στιγμή εκείνος είχε θεωρηθεί βασικός ύποπτος. Τελικώς, εντοπίστηκε και αυτός νεκρός και οι Αρχές βρήκαν ένα σημειωματάριο στο οποίο ομολογούσε τον φόνο. 

Στη μήνυση γίνεται ονομαστική αναφορά σε τρεις αστυνομικούς, ενώ υπάρχουν καταγγελίες και για άλλους 10 ενστόλους που κατηγορούνται για «αποτυχία εξ αμελείας».

Η μήνυση αφορά στην έρευνά τους σχετικά με την καταγγελία για κακοποίηση της 22χρονης από τον Μπράιαν Λόντρι, λίγο πριν από τη δολοφονία. 

Όλοι, επίσης, καταγγέλλονται για «άδικο θάνατο», με τους γονείς να αναφέρουν πως η δολοφονία της κόρης τους «προκλήθηκε από τις λανθασμένες πρακτικές τους».

Η νεαρή είχε μιλήσει με αρκετούς αστυνομικούς του Τμήματος, μετά από αντιπαράθεση που είχε με τον Λόντρι. Οι δικηγόροι της οικογένειάς της, αναφέρουν πως εκείνοι «απέτυχαν στο καθήκον τους να προστατεύσουν την Γκάμπι». 

Από τις στιγμές εκείνες είχαν κυκλοφορήσει και πλάνα, που έδειχναν την 22χρονη κλαμένη να μιλά στους ενστόλους. Στο στοιχείο, αυτός, όμως, ήρθε να προστεθούν οι πληροφορίες πως η νεαρή είχε αίματα στο πρόσωπό της αλλά και σημάδια στο δέρμα της. Ένας αστυνομικός, όπως γίνεται γνωστό, τη ρώτησε από τι προκλήθηκε και εκείνη τού απάντησε ότι την είχε αρπάξει ο Λόντρι. 

Στη μήνυση τονίζεται πως η Γκάμπι «είχε εμφανή σημάδια πως πρόκειται για θύμα κακοποιητικού συντρόφου», παρότι επιχείρησε να πάρει η ίδια την ευθύνη πάνω της.

Ο σύντροφός της, παράλληλα, ισχυρίστηκε πως η νεαρή προσπάθησε να τον χαστουκίσει και εκείνος την έσπρωξε. Τελικώς, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι η 22χρονη δεν ήταν το θύμα, αλλά ο θύτης και ανέφεραν πως πρέπει να τη συλλάβουν, κάτι που το ζεύγος δεν επιθυμούσε. 

Η λύση που δόθηκε ήταν να μείνουν χώρια εκείνο του βράδυ και ένας από τους αστυνομικούς τούς επεσήμανε πως εάν ξανασμίξουν, δεν θα φέρουν ευθύνη οι Αρχές, σύμφωνα με την καταγγελία σε βάρος τους. 

Μετά από εκείνη τη βραδιά, ο Λόντρι ξυλοκόπησε και στραγγάλισε την Πετίτο. 

«Αν και τα πλήρη αποδεικτικά στοιχεία δεν έχουν ακόμη δημοσιοποιηθεί, όταν δοθούν στη δημοσιότητα, θα δείξουν ξεκάθαρα ότι αν οι αστυνομικοί είχαν εκπαιδευτεί σωστά και είχαν ακολουθήσει το νόμο, η Γκάμπι θα ήταν ακόμη ζωντανή σήμερα» σημείωσε ένας εκ των νομικών εκπροσώπων της οικογένειας. 

Η οικογένεια της κατέθεσε, επίσης, μήνυση κατά των γονέων του δράστη, καθώς πιστεύουν ότι γνώριζαν ότι είχε δολοφονηθεί και πού ήταν το πτώμα της, την περίοδο που αγνοούνταν.  Ζητούν αποζημίωση ύψους 30.000 δολαρίων.

Με πληροφορίες από CBS News

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ