ΤΟ ΝΕΟ LIFO APP

Διαρροή εκθέτει την Λιζ Τρας: «Οι Βρετανοί πρέπει να εργάζονται πιο σκληρά»

Διαρροή εκθέτει την Λιζ Τρας: «Οι Βρετανοί πρέπει να δουλεύουν πιο σκληρά» Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images.
0

Απαξιωτικά για τους Βρετανούς εργαζόμενους και την «παραγωγικότητά» τους είχε μιλήσει η τωρινή υποψήφια για την ηγεσία των Συντηρητικών, Λιζ Τρας σε ηχογράφηση του 2019 που έφερε στη δημοσιότητα ο Guardian.

Η Βρετανίδα πολιτικός ανέφερε ότι οι Βρετανοί «χρειάζεται να εργάζονται πιο σκληρά» υπονοώντας ότι δεν έχουν την «ικανότητα» των ξένων ανταγωνιστών.

Η τότε νούμερο 2 του υπουργείου Οικονομικών, συνέκρινε μάλιστα την «παραγωγικότητα» των εργαζομένων που ζουν στο Λονδίνο με αυτήν όσων ζουν στην επαρχία. Η Τρας, η οποία έχει θέσει τον πατριωτισμό στο επίκεντρο της εκστρατείας της για την ηγεσία των Τόρις, ανέφερε ότι η διαφορά είναι «εν μέρει θέμα νοοτροπίας ή συμπεριφοράς».

Στην ηχογράφηση άφηνε να εννοηθεί ότι δεν φαινόταν να υπάρχει μεγάλη επιθυμία να αλλάξει η εργασιακή κουλτούρα ώστε το Ηνωμένο Βασίλειο να ευημερήσει περισσότερο. 

Τα άκρως υποτιμητικά σχόλια έρχονται μετά από ένα αμφιλεγόμενο απόσπασμα σχετικά με τους Βρετανούς εργαζόμενους που συγκαταλέγονται μεταξύ των «χειρότερων τεμπέληδων στον κόσμο», από το βιβλίο Britannia Unchained, το οποίο συνυπέγραψε το 2012.

Τότε, η νέα βουλευτής προσπαθούσε να αφήσει το στίγμα της ως νέο-Θατσερικιά.

Στην πρώτη τηλεοπτική συζήτηση για την ηγεσία των Τόρις τον περασμένο μήνα, η Τρας ισχυρίστηκε ότι δεν είχε γράψει το εν λόγω απόσπασμα και κατηγόρησε τον συνάδελφό της Ντόμινικ Ράαμπ.

«Κάθε συγγραφέας έγραψε ένα διαφορετικό κεφάλαιο. Ο Ντόμινικ Ράαμπ έγραψε αυτό το κεφάλαιο - υποστηρίζει τον Ρίσι Σουνάκ», απάντησε.

Διεθνή
0

ΤΟ ΝΕΟ LIFO APP

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ