«Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε τρομοκράτες»: Ο Ερντογάν επιμένει στο «όχι» για την ένταξη Φινλανδίας-Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

«Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε τρομοκράτες»: Ο Ερντογάν επιμένει στο «όχι» σε ένταξη Φινλανδίας- Σουηδίας στο ΝΑΤΟ Facebook Twitter
0

Επιμένει η Άγκυρα στο «όχι» στην ένταξη Φινλανδίας και Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σημείωσε πως έχει ενημερώσει τους συμμάχους της χώρας για την πρόθεσή του να καταψηφίσει την ένταξή τους. 

«Θα συνεχίσουμε την πολιτική μας κατά αποφασιστικό τρόπο. Έχουμε πει στους συμμάχους μας ότι θα πούμε όχι στην προσχώρηση Φινλανδίας και Σουηδίας στο ΝΑΤΟ» ανέφερε. 

Επανέλαβε τις κατηγορίες κατά των δύο χωρών για υπόθαλψη και χρηματοδότηση «τρομοκρατών» και προμήθειά τους με όπλα.

Η Άγκυρα υποστηρίζει πως τα υποψήφια μέλη, στηρίζουν οργανώσεις που χαρακτηρίζονται τρομοκρατικές από εκείνη και ειδικότερα το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) και τους Σύρους Κούρδους του YPG. 

«Το ΝΑΤΟ είναι συμμαχία ασφαλείας και δεν μπορούμε να αποδεχθούμε τρομοκράτες να είναι εντός της» υπογράμμισε ο Ερντογάν. 

Οι σκανδιναβικές χώρες κατέθεσαν επισήμως τις αιτήσεις τους και παρά τις ελπίδες πως η συζήτηση για την ένταξη θα άνοιγε την ίδια κιόλας μέρα, η αρνητική στάση της Άγκυρας χάλασε τον προγραμματισμό.

Και τα 30 κράτη μέλη θα πρέπει να ψηφίσουν υπέρ της ένταξης, αλλά η διαδικασία μπορεί να εκκινήσει μόλις εκδοθεί από το ΝΑΤΟ το σχετικό πρωτόκολλο και οι δύο χώρες λάβουν επίσημη πρόσκληση ένταξης.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ