Βρετανία: Σούπερ μάρκετ δεν επέτρεψε την είσοδο στην γάτα- βοηθό ενός άνδρα με αυτισμό

Βρετανία: Σούπερ μάρκετ δεν επέτρεψε την είσοδο στην γάτα- βοηθό αυτιστικού ανθρώπου Facebook Twitter
0

Ο Ίαν Φεν και η Κλόι αποτελούν «ομάδα». Ο άνδρας έχει αυτισμό και έχει εκπαιδεύσει τη γάτα του προκειμένου να του παρέχει υποστήριξη, στις προκλήσεις της καθημερινότητας. Όμως, δεν τους επέτρεψαν την είσοδο σε ένα βρετανικό σούπερ μάρκετ. 

Ο Φεν πήγε με την τετράποδη βοηθό του σε υποκατάστημα των Sainsbury’s στο δυτικό Λονδίνο τον Μάρτιο. Όμως, φύλακες και άλλοι εργαζόμενοι του είπαν ότι θα έπρεπε να αφήσει έξω τη γάτα. Όταν διαμαρτυρήθηκε η Sainsbury’s του απάντησε ότι επιτρέπει μόνο σκύλους βοηθούς στα καταστήματά της. Έτσι, ο Φεν έκανε αγωγή στην αλυσίδα, την οποία κατηγορεί για διακρίσεις. 

Η Κλόι, εξήγησε ο Φεν, αποτρέπει την αισθητηριακή υπερφόρτισή του και θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται ως σκύλος οδηγός ή οποιονδήποτε άλλο βοηθό. Νοσοκομεία, καταστήματα και ξενοδοχεία του έχουν επιτρέψει να έχει μαζί του την Κλόι. Η μαύρη γάτα έχει λουρί όταν μπαίνουν σε καταστήματα και φορά ένα κίτρινο τζάκετ που γράφει «service cat». Συνήθως κάθεται στους ώμους του Φεν. 

Η γάτα τον διευκολύνει να αντιμετωπίζει καθημερινές καταστάσεις ως αυτιστικό άτομο. «Έχω αισθητηριακή υπερφόρτιση σε πολυσύχναστους χώρους και τείνω να κατεβάζω διακόπτες. Όμως, με την Κλόι μπορώ να συγκεντρωθώ σε εκείνη», εξήγησε στο BBC. 

«Φέρνει οργάνωση στη ζωή μου. Με ξυπνά το πρωί, μου λέει πότε να ξαπλώσω. Είναι δύσκολο να ξέρω πώς νιώθει εκείνη για αυτή τη σχέση, αλλά αισθάνομαι ότι είμαστε ομάδα», συμπλήρωσε. 

«Η Κλόι με συνοδεύει στο νοσοκομείο, σε ραντεβού με γιατρούς και για αιμοδοσία», έγραψε στο Twitter ο Φεν. «Έχουμε πάει σε ζωολογικούς κήπους και ενυδρεία, όπου πρέπει να λαμβάνεται υπόψη η βιοασφάλεια. Έχουμε πάει σε άλλα σούπερ μάρκετ. Τι το τόσο ιδιαίτερο υπάρχει στα Sainsbury’s, που αρχικά είπαν ότι είμαι ευπρόσδεκτος σε οποιοδήποτε κατάστημα;», συμπλήρωσε. 

Βρετανία: Σούπερ μάρκετ δεν επέτρεψε την είσοδο στην γάτα- βοηθό αυτιστικού ανθρώπου Facebook Twitter

Η αλυσίδα σούπερ μάρκετ ανέφερε ότι συνεργάζεται με ομάδα περιβαλλοντικής υγείας για να διαπιστώσει αν υπάρχει τρόπος να επισκέπτονται με ασφάλεια τα καταστήματά της ο Φεν και η γάτα του. Παράλληλα σημείωσε ότι η Κλόι μπορεί να έχει «καλούς τρόπους», αλλά αν η εταιρεία αλλάξει την πολιτική της τότε άλλες γάτες μπορεί να προκαλέσουν χάος καθώς δεν υπάρχει τρόπος να ελεγχθεί το επίπεδο εκπαίδευσης ενός ζώου.   

Με πληροφορίες από Guardian 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ