Βρετανία: Το NHS προειδοποιεί ότι η επερχόμενη ακρίβεια θα απειλήσει την υγεία των πολιτών

Βρετανία: Σε κίνδυνο η υγεία των πολιτών λόγω επερχόμενης ακρίβειας - Η προειδοποίηση του NHS Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash.
0

Η υγεία πολλών Βρετανών θα επιδεινωθεί αν η κυβέρνηση δε λάβει περαιτέρω μέτρα προκειμένου να περιορίσει τα αυξανόμενα κόστη στην ενέργεια, εκτιμά το NHS τονίζοντας ότι η χώρα βρίσκεται ενώπιον «ανθρωπιστικής κρίσης». 

Η συνομοσπονδία ανέφερε ότι πολλοί άνθρωποι θα αντιμετωπίσουν την επιλογή είτε να παραλείψουν γεύματα είτε να ζεστάνουν τα σπίτια τους.

Αν και η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι θα βοηθήσει στην πληρωμή των λογαριασμών ενέργειας με επιδότηση ακόμα και 400 λιρών σε κάθε νοικοκυριό, το NHS τονίζει ότι η ενεργειακή κρίση σε συνδυασμό με άλλες πιέσεις στο κόστος ζωής θα συνεχίσει να επηρεάζει το βιωτικό επίπεδο των πιο ευάλωτων οικογενειών. 

Όπως σημειώνει το NHS, αν οι πολίτες αναγκαστούν να ζουν σε παγωμένα σπίτια και δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά σε υγιεινά τρόφιμα τότε η υγεία τους θα επιδεινωθεί με ταχείς ρυθμούς. 

Παράλληλα, οι συνθήκες διαβίωσης στο κρύο μπορούν να οδηγήσουν σε αύξηση των αναπνευστικών παθήσεων ενώ στους ηλικιωμένους αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιακών προσβολών και εγκεφαλικών επεισοδίων. Τα κρύα σπίτια συνδέονται ήδη με 10.000 θανάτους ετησίως, ανέφερε η συνομοσπονδία.

Όλα αυτά καθώς ο χειμώνας αναμένεται δύσκολος και σε επιδημιολογικό επίπεδο λόγω συνδυασμού γρίπης και κορωνοϊού σε ένα ήδη επιβαρυμένο σύστημα υγείας μετά από χρόνια πανδημίας. 

Παράλληλα, οι εν λόγω συνθήκες διαβίωσης αναμένεται να έχουν πολύ σημαντικό αντίκτυπο και στην ψυχική υγεία των ανθρώπων που είναι πιο οικονομικά ευάλωτοι, προειδοποιεί το NHS. 

Περισσότερο από το ένα τρίτο των πολιτών σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν ήδη αρχίσει να μειώνουν τις αγορές τροφίμων σε μια προσπάθεια να ανταπεξέλθουν στο αυξανόμενο κόστος ζωής, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα. 

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ