Βρετανία: Η βάση των Τόρις θέλει ξανά τον Μπόρις Τζόνσον για ηγέτη - Νέα δημοσκόπηση

Βρετανία: Η βάση των Τόρις θέλει ξανά ηγέτη τον Μπόρις Τζόνσον, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Τα μέλη του Συντηρητικού Κόμματος θα επανεξέλεγαν τον Μπόρις Τζόνσον ως αρχηγό τους εάν ήταν μεταξύ των υποψηφίων, δείχνει νέα δημοσκόπηση.

Η έρευνα του YouGov, που έγινε για λογαριασμό των Times δείχνει ότι η Λιζ Τρας κατέχει ηγετική θέση έναντι του αντιπάλου της Ρίσι Σουνάκ στην κούρσα για την πρωθυπουργία.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, το 60% των μελών του κόμματος που συμμετείχαν στην έρευνα, η οποία διεξήχθη μεταξύ 29 Ιουλίου και 2 Αυγούστου, σκοπεύουν να ψηφίσουν υπέρ της πρώην ΥΠΕΞ ενώ μόνο το 26% υποστηρίζει τον Σουνάκ.

Αλλά όταν στα μέλη δόθηκε επίσης η επιλογή να ψηφίσουν τον Τζόνσον, τα πράγματα άλλαξαν. Ο Βρετανός πρωθυπουργός κέρδισε άνετα την κούρσα.

Η δημοσκόπηση έδειξε ότι ο απερχόμενος πρωθυπουργός είχε την υποστήριξη του 40% των μελών του κόμματος, σε σύγκριση με το 28% που υποστήριξε την Τρας και το 23% τον Σουνάκ.

Επίσης, το 53% των μελών του κόμματος πιστεύει ότι ήταν λάθος που αναγκάστηκε να παραιτηθεί ο Τζόνσον ενώ το 41% ​​πιστεύει ότι έπραξε ορθά.

Σύμφωνα με τους κανόνες του κόμματος, ο Τζόνσον δεν επιτρέπεται να συμμετάσχει στην εκλογική διαδικασία καθώς αυτό θα σήμαινε ότι θα αντικαταστήσει τον εαυτό του.

Η δημοσκόπηση είναι ένα σημαντικό πλήγμα για τον Σουνάκ, καθώς υποδηλώνει ότι έχει έναν σκληρό αγώνα τις επόμενες πέντε εβδομάδες εάν θέλει να κερδίσει.

Το κόμμα έχει κάνει αλλαγές στην  διαδικασία ψηφοφορίας του κατόπιν συμβουλής του Εθνικού Κέντρου Κυβερνοασφάλειας (NCSC), μέρος του GCHQ, μετά από προειδοποιήσεις ότι χάκερ θα μπορούσαν να αλλάξουν τις ψήφους των μελών.

Σύμφωνα με το αρχικό σύστημα του κόμματος, τα μέλη θα μπορούσαν να ψηφίσουν αλλά να αλλάξουν την απόφασή τους όσο η κάλπη παρέμενε ανοιχτή, αλλά τώρα θα παρέχεται ένας μοναδικός κωδικός που θα επιτρέπει μόνο μία, αμετάβλητη ψήφο.

Με πληροφορίες των Times/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ